BMW 3ER REIHE: Centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 256S5, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 141

Hallo,

Ik ben in het bezit van een e46 325 cabrio uit 2001, mooie auto alleen een probleem met de centrale vergrendeling.
Deze werkt niet, auto kan wel op slot met de sleutel alleen gaat dan de bijrijdersdeur en de kofferbak niet op slot. Bijrijdersdeur moet ik van binnenuit op slot doen en de kofferbak gaat helemaal niet op slot ook niet met de sleutel.

Ik heb al geprobeert de sleutels te initialiseren maar dit werkt ook niet. Weet iemand wat dit probleem kan zijn?

Bvd

Mvg Sven

Svenlammers

Geplaatst door Svenlammers (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Werkt het ontgrendelen dan wel met de sleutel?Zo niet, controleren de bedrading naar de sloten. Worden die aangestuurd of niet.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

[b]Door moderator verplaatst[/b]


gepubliceerd door MJ @ 05/02/2017, 21:08

Vermoedelijk moet er een nieuwe opener in de rechterdeur. In de e36 gaat dat met een motor met reductie maar wellicht dat het in de e46 met een electromagneet gaat. Kan je verwisselen als de bekleding eraf is. Wat de klep achter betreft: de sleutel wil niet draaien? Kan zijn dat er ooit een ander slot is ingezet van de sloop en dat er een eigen sleutel bij hoort. Of het zit zo vast wegens weinig gebruik dat het vastgerot is. Lijkt mij onwaarschijnlijk. Reageert het slot wel op de afstandbediening? Dwz. hoor je een tik?

Svenlammers (0), 7 jaar geleden

Het ontgrendelen met de sleutel werkt gewoon, hij wil alleen niet zo makkelijk op slot.

MJ (0) PRO, 7 jaar geleden

En dan bedoel je als je op de draadloze AB drukt? Wat is bij jou 'makkelijk' ??? Gaat er iets zwaar draaien oid? Dan kan het zijn dat de boel versleten is, lagertjes ect. Als iets met de fysieke sleutel moeilijk gaat draaien is het probleem in de slotclinder of de vergrendeling. Maar niet de vrijgave door de afstandsbediening.

Svenlammers (0), 7 jaar geleden

Nee met de sleutel gaat het draaien makkelijk, hij werkt alleen niet met de draadloze ab, en ik moet als ik hem op slot doe de sleutel naar rechts houden want als ik gewoon 1x draai dan springt alles weer open. Dus ik moet de sleutel echt zon 2sec naar rechts gedraaid houden en dan de bijrijdersdeur handmatig met het pinnetje naar beneden drukken.

MJ (0) PRO, 7 jaar geleden

Dan lijkt het me duidelijk dat het de aandrijving is. Ik ken alleen die motortjes in de E36 die op elk slot zaten. Blijkbaar is het versleten en moeten er nieuwe in. Die units zijn overal te koop. Duur bij de stealer en goedko(per) via een internetwinkel.

Svenlammers (0), 7 jaar geleden

Ah dankjewel ik zal eens zon motortje bestellen en kijken of hij het dan weer doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.