BMW 3ER REIHE: problemen met gasinstallatie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 226S1, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 125

Beste mensen,

Sinds vorig jaar ben ik de eigenaar van een mooie BMW 3.20 I uit 2001. Hij had nog niet extreem veel gelopen, maar ik rijd nogal veel, dus besloot ik een LPG installatie te laten inbouwen. Na het inbouwen van de gasinstallatie kwamen er problemen naar voren bij het starten (hij startte slecht) en het rijden; het toerental valt vaak weg, waardoor de auto helemaal uitvalt. Dit gebeurt met name als je voor een stoplicht staat en je weer wilt optrekken. Op de snelweg heb ik minder problemen. Daarnaast lopen de toeren en de motor ook niet mooi.

Ik ben terug gegaan naar het bedrijf dat de installatie heeft ingebouwd. Zij hebben getest en aangegeven dat het niet aan de gasinstallatie kan liggen. Dit vond ik vreemd, nu het probleem zich pas voordeed nadat de gastank was geïnstalleerd. Het bedrijf gaf aan dat er een probleem was met de nokkenassensor. Deze is toen vervangen. Het probleem bleef zich echter voordoen.

Ik ben naar een ander bedrijf gegaan en deze heeft beide nokkenassensoren (voor en achter) (weer) vervangen. Ook nu doen de problemen zich nog voor.

Ik ben inmiddels ten einde raad; ik heb weinig verstand van auto's en kan er dus zelf ook weinig zinnigs over zeggen. Is er iemand die mij alsjeblieft met de problemen kan helpen?

Vriendelijke groet

BMW-liefhebber

Geplaatst door BMW-liefhebber (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MJ (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou toch teruggaan naar de LPG inbouwer, als je daarvoor geen mankementen had. Garantie/aftersales whatever. Gewoon niet vertrekken voordat ze een oplossing hebben. Volgens mij valt het onder wanprestatie.Maar dit is een tech forum, dus houd ik me verder stil.

Bloemy222 (0), 7 jaar geleden

Ik heb niet direct een oplossing maar wel ervaring met rijden van auto's op lpg. Je geeft niet aan of de problemen zich voor doen op lpg en benzine of alleen op gas. Het beste is er voor zorgen dat er geen problemen zijn met het rijden op benzine. Als er dan wel problemen zijn zul je die eerst moeten oplossen. Dat kun je laten doen bij dealer of het autobedrijf waar je normaal naar toe gaat,. Als de lpg installatie goed is ingebouwd mag die geen invloed hebben op de auto als je op benzine rijd. Als op benzine alles goed gaat en op lpg is er wel een probleem dan zul je met je auto naar de lpg inbouwer moeten gaan om te kijken wat er met de lpg installatie aan de hand. Succes met het vervolg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.