BMW 3ER REIHE: geen vonk op 1 bougie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N42B18A, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

De BMW 316 ti compact van 2002 (n42 motor) van mijn zoon heeft een vervelend probleem waar de Wegenwacht niet uit kwam. Hij kreeg een foutcode die wees op een kapotte bobine. Wisselen van bobine en bougie had echter geen resultaat, geen vonk. De Wegenwachter, die overigens veel moeite heeft gedaan en van alles heeft getest, kwam er niet uit. Hij staat nu bij een garage, maar ze hebben het erg druk. Het duurt een paar dagen voordat ze er aan beginnen, waarschijnlijk. In die tijd ga ik zelf ook maar op zoek. Heb altijd veel zelf gesleuteld, maar aan deze auto begin ik als amateur niet meer. Wellicht heeft iemand een idee in welke richting het gezocht moet worden. De laatste opmerking van de ww-er was dat hij dacht dat de ECU niet met de bobine communiceerde. Kabelverbinding was goed, dat had hij gecheckt.

dieselstoker

Geplaatst door dieselstoker (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dieselstoker (0), 6 jaar geleden

Weinig reactie..... Maar goed, hij is gerepareerd. De ww-er had het uiteindelijk bij het rechte eind. Het was een bobine. Mogelijk veroorzaakt door een niet goed werkende bougie. Het had ook gekund dat de krukassensor het had begeven, volgens de monteur. Wat is nu het hete hangijzer waardoor hij niet wilde lopen na vervanging van de bobine? Het motormanagement (vergeef me de mogelijk verkeerde term) onthoudt de storing totdat hij wordt gewist. Daardoor hou je hetzelfde probleem. Je kunt dat kennelijk niet wissen met alle diagnose apparatuur. Je moet er dieper in. Met een nieuwe bobine en vier nieuwe gloeipitten loopt hij weer als een zonnetje. Al liep hij voor die tijd ook niet beroerd.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Wanneer er niet of nauwelijks gereageerd wordt kan dat komen omdat niemand het probleem herkend.

mvg.

dieselstoker (0), 6 jaar geleden

Ja, dat begrijp ik wel. Het was ook niet verwijtend bedoeld. Dat kan zo zijn overgekomen, maar was niet de bedoeling. :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.