BMW X5 2001: Motor valt uit bij omschakelen van benzine naar LPG, stotterende

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306S3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

hallo,

Ik heb een jaartje geleden een LPG-installatie laten inbouwen in BMW X5 (bouwjaar 2001) door een erkend vakbedrijf. Nu gebeurt het regelmatig dat de motor gaat stotteren en afslaat op het moment van omschakelen van benzine naar LPG. Ik moet dan handmatig de LPG-knop uitzetten zodat de auto verder kan op benzine. Als ik dan verder rijd op benzine, dan heeft de motor geen vermogen meer. Alleen bij het volledig indrukken van het gaspedaal, schiet het toerental omhoog maar de snelheid kruipt maar langzaam omhoog. Wat mij opvalt is dat het probleem van niet-omschakelen van benzine naar LPG zich vrijwel altijd voordoet, als ik de auto voor de 2e keer start binnen korte tijd. Met koude motor 1e keer starten en rijden (en dan gaat omschakeling meestal goed), maar als ik dan bijvoorbeeld heb getankt en voor de 2e keer de (warme) motor start en wil gaan rijden, dan gaat hij stotteren en slaat hij af bij de omschakeling van LPG naar benzine. Iemand enig idee wat het probleem (en de oplossing) kan zijn?

Alvast bedankt!
Michiel

Smullie7

Geplaatst door Smullie7 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

"maar als ik dan bijvoorbeeld heb getankt en voor de 2e keer de (warme) motor start en wil gaan rijden, dan gaat hij stotteren en slaat hij af bij de omschakeling van LPG naar benzine"....

Je bedoeld omschakeling van benzine naar LPG..?
Ik denk dat je het gassysteem even moet laten uitlezen...is er geen garantie meer op?

Smullie7 (0), 6 jaar geleden

Beste Hans,

Ik bedoel idd omschakeling van benzine naar LPG... Bedankt voor jouw oplettendheid. Er zit inderdaad nog garantie op en ik ga donderdag a.s. langs bij het inbouwbedrijf.

grt,
Michiel

Smullie7 (0), 6 jaar geleden

Gisteren langs de garage geweest. Het bleek om een kapotte nokkenassensor te gaan. Die is vervangen en de auto rijdt weer zoals het hoort.

Probleem opgelost !

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.