BMW 5ER REIHE: kofferruimte niet meer open

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Ik ben er vanmiddag tijdens het inpakken van mijn vakantiespullen (gelukkig op tijd want ik volgende week pas weg) achter gekomen dat mijn kofferbak niet meer open gaat. Tijdens het passen en meten deed ik op een bepaald moment de klep dicht waarna deze niet meer open te krijgen was. Kan zijn dat er wat (gepast) geweld bij gebruikt werd, maar ook weer niet zoveel dat dit in mijn ogen voor problemen zou moeten zorgen.
weet iemand hoe ik mijn auto weer kan openen? Gaat om de achterklep, en niet het raam dat wel gewoon geopend kan worden.
Het lampje aan de binnenkant blijft overigens ook branden wat mij doet vermoeden dat hij niet helemaal goed / recht dicht is gegaan.

Kan iemand mij helpen?

arthurwijker

Geplaatst door arthurwijker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (980) PRO, 6 jaar geleden

Gaat ook met de sleutel niet meer los , of is deze al sleutel loos ?
Probeer hem eens iets strakker dicht te duwen en dan met de ab ontgrendelen.
Anders binnen paneel demonteren en mechanisme met de hand bedienen.

arthurwijker (0), 6 jaar geleden

Dank voor de reactie.

Auto is inderdaad sleutelloos. Heb al geprobeerd te duwen en te ontgrendelen maar helpt niet. Welk paneel moet ik evt demonteren?

kaleido 1 (980) PRO, 6 jaar geleden

de kunstof plaat aan de binnenkant van de klep

arthurwijker (0), 6 jaar geleden

Uiteindelijk is het een falende microswitch geweest waardoor de auto niet meer open ging. Na vervanging was alles weer ok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.