BMW X5 2001: Storingslampje ABS-dsc-handrem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 306S3, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 170

Gisteren gingen spontaan de ABS, dsc en handrem lampje branden in mijn BMW x5 bj 2001. Na uitzetten en weer starten van de auto waten de lampjes uit. Verder gisteren geen klachten. Vandaag onderweg merkt ik dat de auto zich inhield , probeerde de cruise control deze deed het niet in het begin maar na een tijdje wel alleen viel ie paar x weg . Nu geen klachten en geen lampjes ben naar een x garage geweest uitlaten lezen met een universeel programma . Helaas geen storing te vinden .

Kan iemand mij helpen wat het kan zijn en waar ik terecht kan woon zelf in Haarlem

eagle023

Geplaatst door eagle023 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Tja, als dat universele programma een EOBD/OBD2 scanner was, dan zie je ook geen foutcodes. Zo'n ding leest alleen de motor en bak uit, niet het ABS.

ABS uit laten lezen met BMW dealer (of gelijkwaardige) apparatuur.

eagle023 (0), 5 jaar geleden

Ja , daar dacht ik ook want er zal wel een melding moeten zijn . Zal eerdaags toch langs een BMW specialist met BMW apparatuur opzoeken voor het uitlezen. Dacht misschien heeft iemand ook soortgelijke probleem gehad zodat ik beetje de richting weet

eagle023 (0), 5 jaar geleden

Trouwens was van Delphi zag ik en gaf wel een melding dsc , stuurhoeksensor en bandenspanning kreeg net een foto van de garage

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Een melding volgens mij, de bandenspanning. Je eerdere foto van het dashboard geeft aan dat de taillights niet goed zijn. Dus achterlichten.
Als er willekeurige meldingen zijn kan ook de spanningsaansluiting op de accu niet goed zijn. Roestig, overgangsweerdstand in plug/connectors ect.

eagle023 (0), 5 jaar geleden

Die foto is niet van mij zelf maar dacht als voorbeeld handig had ,dus dezelfde lampjes behalve de airbag.
Maar deze zijn na uitzetten van de motor verdwenen

Bonsai.1949 (0), 5 jaar geleden

Beste,

Misschien is euvel al verholpen echter een dsc storing (lampje brandt) duid meestal op een defecte abs ring op achteras. daar auto al wat jaartjes oud is komt roest opzetten van as en zal abs ring kapot drukken.
begint meestal met dcs lampje, echter er ontstaan op den duur meerdere storingen. Ook kan cruisecontrol uitvallen etc.
Voor een ca. 150 euro weer gefikst,.
Misschien dat andere bmw beitters hier nog wat aan hebben met zelfde probleemm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.