BMW 320ED: foutcode p22ae

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: b47

Goedenavond,

In het geheugen van mijn BMW 320d staat de foutcode P22AE in het geheugen. Weet iemand toevallig waar deze code betrekking op heeft bij dit type auto?

Een paar weken terug zat deze code ook in het geheugen, toen hield de auto af en toe in. Dit inhouden kwam zowel voor met koude- als met warme motor, bij toerentallen tussen de 1500 en 2500 toeren en bij alle snelheden. Het inhouden kwam ook vooral voor bij een wisseling van de belasting van de motor. Auto is toen bij de dealer geweest en zij geven aan de egr klep te hebben vervangen. Het inhouden is nu weg en de auto loopt beter.

Ik heb nu alleen het probleem dat de auto regelmatig bij het starten de melding geeft dat er direct een liter olie bijgevuld moet worden. Oliepeil is echter prima volgens de peilstok. Ook de automatische peiling geeft aan dat het oliepeil maximaal is. Als ik de auto opnieuw start is de melding weg. Iemand een idee of de p22ae code hiermee verband houdt?

Alvast bedankt.

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peeters22 (0), 5 jaar geleden

Klinkt als een defecte map sensor ?

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

P22AE - Verwarmde Lambdasonde 2, bank 1, referentiespanning - circuit open
Het zou dan hier gaan over de 2e lambdasonde in de uitlaat.

Brum1467 (0), 5 jaar geleden

Zou inderdaad goed kunnen dat het een lamdasensor is. In verband met de lopende garantie op de auto is het een dealerklusje, dus ik laat nog weten of dit daadwerkelijk de oorzaak was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.