BMW 525D: frituurolie in waterreservoir

Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

door onoplettendheid heb ik een kwak frituurolie (die bewaard werd in een plastieken bidon van ruitenvloeistof) in mijn ruitensproeistof reservoir gekapt. Wel al een paar emmers warm water bij gekapt en wat zitten sproeien. Hoe kan ik het best dat reservoir vetvrij maken? Zeg niet te gauw....het is weer een vrouw ;)

sonia m

Geplaatst door sonia m (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

JGC (30), 5 jaar geleden

Warm water bindt niet met olie, het maakt de olie hooguit wat dunner. Scheut afwasmiddel erdoor en goed doorsproeien. Je hebt het nu toch al door het hele systeem zitten.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Beter niet door het systeem heen spoelen maar enkel eerst het reservoir leegzuigen, pas dan spoelen.

Grt. Paul

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Tankje demonteren , anders krijg je het er echt niet uit , leeg gooien , wasbenzine er in , flink schudden , leeg gooien , laatste beetje met heet water en afwasmiddel er uit spoelen , tankje weer monteren , warm water met afwasmiddel er in , sproeien tot er geen vet meer uit komt , leg even een doek over de sproeiers met wat ruimte anders spuit er nog meer vette zooi op je voorruit , tankje weer vullen met winterruitensproeierantivries.

Hook (0), 5 jaar geleden

Mee eens! Wasbenzine inderdaad. Dé ontvetter! Persoonlijk zou ik er gewoon een kwart liter in gieten, zonder iets te demonteren. Desnoods een paar keer. Steeds sproeien tot het tankje leeg is. Vervolgens water met afwasmiddel erin, en sproeien. Op die manier zou alles ontvet moeten raken. Wasbenzine beschadigd niet zomaar iets. Maar kijk wel uit, het is ontvlambaar (wanneer in aanraking met vuur). Doe het gedoceerd.

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Benzine is niet goed voor de slangetje's naar de sproeiers dan worden ze poreus. Ik zou gewoon net zolang afwasmiddel erin gooien met heet water tot al het vet weg is.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Volg Kaleido. Daarnaast zou ik bij een automateriaalzaak een nieuw stuk slang gaan halen.
Frituurvet hangt nog al aan m.a.w. is erg plakkerig.Als je ze laat zitten denk ik,dat je wel even bezig bent.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ook van vrouwen wordt op deze site verwacht dat ze de oplossing en/of de voortgang vermelden.
Ferry

sonia m (0), 5 jaar geleden

Bedankt allemaal. Momenteel heb ik goed gespoeld en is mijn voorruit nog niet vettig. Ik ga bij de garagist eerst eens polsen wat het mij kan kosten om alles uit te spoelen.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Als er geen vettige vloeistof meer uitkomt,zou ik het zo laten.
Ferry

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

En het ruikt een poosje naar friet ;)

Grt. Paul

koertb (0), 5 jaar geleden

Is niet zo erg, maar je ledigt best het tankje met een slangetje of wat dan ook, in plaats van het met warm water te mengen en te beginnen sproeien.
Nadien goed doorspoelen (sproeien) met warm water en een beetje dreft is oké. Vergeet de achterruitsproeier niet. En ik weet niet of je koplampsproeiers hebt...?
Het belangrijkste is dat er geen olie meer op je ruit geraakt als je sproeit tijdens het rijden.
En een detail dat zeker niet mag vergeten worden: bij het volgende onderhoud vragen om ook een cholesterolmeting van de motor uit te voeren.

Hans4040 (300) PRO, 5 jaar geleden

Cholesterolmeting..?
Doe dan gelijk een diabetes test....en bloeddruk, ook belangrijk.

lol

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.