BMW 2-serie 2018: Brandlucht remvoering

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 140

Ben net in bezit van BMW 218i Automaat (8000 km) Bij geopend schuifdak ruik in volgens mij een brandlucht afkomstig van de remblokken. Wielen zijn niet warm o.i.d. Wielen worden ook niet extra zwart van het roet van de remvoeringen. Ben bij BMW geweest maar die kennen dit probleem niet. Heb meerdere auto's gehad met opendak maar dit nooit geroken. Zou het door werveling van (vrij grote) open dak kunnen komen dat je de lucht binnen ruikt. Bij gesloten dak ruik je niks. Kent iemand dit probleem?

Erik W

Geplaatst door Erik W (110) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 2-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 4 jaar geleden

Er ontstaat achter de auto onderdruk , de lucht wil eigenlijk weer naar voren , daarom worden er ook winddeflectors geplaats om vervelende wervelingen van wind in je nek te voorkomen , dat je brandlucht ruikt is dus niet vreemd , gaat er om waarom dat de remmen zo stinken , rijstijl , nieuwigheid ze moeten in ieder geval behoorlijk heet worden om stank te veroorzaken .
Als je "normaal" rijd stinken ze dan ook ?

Erik W (110), 4 jaar geleden

Ik rijd normaal. Maar het is wel een automaat ( mijn 1e ) dus er wordt wat meer geremd als bij schakelbak. Moest van BMW de warmte van de wielen in de gaten houden en extra vuil van de remmen aan een bepaald wiel. Maar geen van deze 2 zaken spelen. Kan is proberen het schuifdak iets minder ver open te doen misschien.

Erik W (110), 4 jaar geleden

Gisteren auto op de brug gehad. Wielen draaien alle 4 normaal rond en remblokken lopen niet aan. Wielen worden ook niet niet extra warm door het remmen. Ook zijn de remschijven en remklauwen niet abnormaal zwart. Blijft een vreemd.

phil4226 (0), 4 jaar geleden

Is het een automaat met dubbele koppeling (DSG) of met een koppelomvormer ?

Erik W (110), 4 jaar geleden

Volgens mij een 7 traps Steptronic met dubbelekoppeling

kaleido 1 (1395) PRO, 4 jaar geleden

Koppelingsplaten die slippen , geeft dezelfde stank als remvoering die te heet wordt , hoe schakelt de auto ?

Erik W (110), 4 jaar geleden

Auto schakelt perfect. Automaat neemt goed en snel op en merk niets van eventueel slippen.

Erik W (110), 4 jaar geleden

Kom net terug van een rit naar de Vogezen. Was mij eerste verre rit met deze 218 i. Ondanks zeer hete weer geen brandlucht meer geroken en auto rijdt verder perfect.

Erik W (110), 4 jaar geleden

Ik ga er dus vanuit dat het nieuwigheid was. Allen bedankt voor het meedenken.

kaleido 1 (1395) PRO, 4 jaar geleden

Precies , bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 2-serie of stel zelf een nieuwe vraag.