BMW 120D: Koelvloeistof en trillen auto

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1995, Vermogen (kw): 140

Heb 2 weken geleden een tweedehands bmw 120d F20 van 2016 gekocht. Ongeveer een week geleden kreeg ik een melding dat mijn koelvloeistof niveau laag stond, dus heb dezelfde dag nog naar de garage gebeld om het te laten bijvullen. Garagist heeft dan koelvloeistof bijgevuld met een blauwe bus Dettol, wat ik al raar vond. Nu kreeg ik vandaag weer dezelfde melding, maar zie nergens een lek of vloeistof op de grond.

Ook trilt mijn auto heel hard als ik op de autosnelweg in zesde versnelling 130-140 rijd (rond de 2500 toeren dacht ik). Vooral als ik mijn gas los laat. Heb de voorbanden al laten balanceren, maar helpte niets. Volgende stap is banden eens laten uitlijnen.

Iemand die mij wat informatie kan geven? Of tips om zelf de problemen op te lossen? Ben namelijk niet zo bekend met auto's repareren.

Bmw120df20

Geplaatst door Bmw120df20 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 4 jaar geleden

Heb je geen garantie ?

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

En onder garantie valt ook de wettelijk verplichte garantie als je bij een bedrijf hebt gekocht.

MJ (0) PRO, 4 jaar geleden

Wat is een blauwe bus Dettol die de garage gebruikte? De leverancier/autobedrijf moet de auto repareren. Je maakt dan gebruik van het conformiteitsbeginsel. http://www.conformiteit.nl/conformiteit_...
Dus zo snel als mogelijk de leverancier schriftelijk in gebreke stellen en een eis stellen, mét datum waarbij de gebreken door goed vakmanschap worden verholpen.
Dus liefst morgen nog handelen, bij uitstel bouw je minder rechten op (dan lijkt het niet belangrijk voor je te zijn)
Bij twijfel kan je evt. ook de rechtswinkel of een rechtsbijstandsverzekering aan het werk zetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.