Brommobielen: electrisch raam (re) reageert niet

Het electrisch raam rechts, blokkeerd. Reageert niet op de besturingsknop en niet bij het openen en sluiten van de deur. Is dit makkelijk zelf te repareren? )Ik zit nl. in de nachtdienst en heb voorlopig niet de gelegenheid om met een garage af te spreken. Het autootje staat nu met open raam in de vrieskou aan de straat!!!) Help!

G.v.d.Kamp

Geplaatst door G.v.d.Kamp (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 10 jaar geleden

Je hoort ook niets klikken in de deur ?
Geen lawaai gehoord bij het bedienen tijdens openen of sluiten ?
Zekeringen zijn heel ?
Mechanisme defect ?
Controleer de bedrading eens tussen deur en deurstijl , misschien een draadbreuk.
Er staat wel spanning op de schakelaar ?
Anders even de deurplaat er af halen en met een losse accu even stroom op het motortje zetten om hem dicht te krijgen , als het mechanisme niet stuk is , anders raam los maken van mechanisme , raam omhoog duwen en blokkeren met een stok er onder.

G.v.d.Kamp (0), 9 jaar geleden

Hallo Kaleido 1/Ferrie,
Ik heb je nooit bedankt voor je reactie! Dat doe ik nu alsnog!! Vond het heel fijn, dat iemand zich zo snel met mijn probleem bezich wilde houden. Het probleem bleek idd in de bedrading te zitten en ik kon me vooreerst helpen met jouw tip om via stroom zetten op het motortje het raam vooreerst te sluiten. Daarmee werd duidelijk, dat er met het motortje niets aan de hand was.
Inmiddels heb ik de Microcar verkocht; er waren te vaak mankementen, waardoor de lol van het rijden ermee behoorlijk over ging.Ben nu bezig mijn rijbewijs te halen en ga voorlopig eerst een Nissan Micra'3.1 rijden en daarna wellicht wat 'jonger'.
Nogmaals dank voor je reactie (beter laat dan nooit)
Groet,
Gerda

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie
Succes met het behalen van je rijbewijs.

G.v.d.Kamp (0), 9 jaar geleden

Dank je en gegroet!
Gerda

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.