Brommobielen: motorolie problemen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 505, Vermogen (kw): 4

Beste,

Mijn partner wou de motorolie van mijn ligier verversen aangezien deze dik en doker zwart was.
Wat hebben ze nu uitgespookt:

Ze hebben de knop van de boit losgedaan en de olie uit de boit laten lopen in plaats van uit de motorblok, vervolgens hebben ze olie
bij gedaan in de motorblok met als gevolg dat er nu 5 cm meer op de meetstok staat dan dat er maximum mag in zijn, wagen start inmiddels ook niet meer. De stop van de motorolie hebben ze inmiddels ontdekt maar ze raken er niet bij om deze los te maken.

Kan iemand me hiermee helpen hoe we dit kkunnen oplossen want ik ben volledig ten einde raad aangezien ik geen enkele garage kan bereiken om hem te komen halen met de feestdag van 1 mei en woensdag 2 mei heb ik dringend de wagen nodig.


Alvast bedankt,
Met vriendelijke groeten,
Stefaniie

stephcytana

Geplaatst door stephcytana (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Garmick89 (0), 5 jaar geleden

Olie afzuigen mbv pomp via peilstok. Anders ben je genoodzaakt de hele voorkant te demonteren om bij de carterplug te komen...
Niet vergeten versnellingsbakolie bij te laten vullen.

grtn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.