Cadillac Sedan-De-Ville: kleppen stellen

Bouwjaar: 1972, Brandstof: Benzine, Motorcode: 7,7

Ik wil graag de kleppen van mijn Cadillac stellen. Kan iemand mij vertellen wat de speling moet zijn bij de inlaatkleppen en de speling bij de uitlaatkleppen?

Oldtimer 1972

Geplaatst door Oldtimer 1972 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Sedan-De-Ville? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

General Motors paste naar mijn weten al in de jaren 50 hydrolische klepstoters toe in de duurdere merken..

http://100megsfree4.com/cadillac/cad1970...

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

de meeste amerikanen hebben inderdaad hydraulische stoters, bij chevrolet en nog meerdere merken kun je deze toch bij lopende motor afstellen ,echter cadillac en ford mustang en nog wat merken rond die leeftijd niet,daar zit de tuimelaar met een centrale bout of moer gewoon vastgedraaid,en bij chevrolet kun je deze centrale moer losser of vaster draaien is gewoon en soort borgbout die zwaar draait en zo af te stellen is,wat ik een paar keer gedaan heb is bij motoren waarvan de kleppen tikken de tuimelaar even erafgepakt en de onderkant van die bevestiging van de tuimelaarhouder beetje afgeslepen zodat de tuimelaar wat verder naar beneden gaat en de speling opheft,werkt perfect ik pak wel alleen de kleppen die tikken,die kun je opsporen door bij lopende motor even een grote schroevendraaier tussen tuimelaar en bout te steken om de speling wat op te heffen,is vrij simpel,als je de kleppen wil stellen alleen omdat je dat denkt dat het moet is het antwoord ,niks aan doen kun je niet stellen,en als ze tikken komt het in feite omdat de nokkenas en tuimelaars aan 't verslijten zijn,maar als je doet wat ik schrijf kun je zeker nog lange tijd van je blokkie genieten,is een kleine ingreep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Sedan-De-Ville of stel zelf een nieuwe vraag.