Chevrolet US Camaro: Startprobleem Camaro 1979

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8 305ci

Hallo, wanneer ik de Camaro start klinkt het de ene keer als de startmotor hapert en de andere keer is er niks aan de hand. Nu kwam ik er tijdens het zoeken naar het probleem achter dat er ergens een breuk in een kabel zit. Wanneer ik het contact aan zet, heb ik soms geen stroom, er gebeurt dan helemaal niets.
Tegen de firewall aan lopen diverse kabels, waaronder een dikkere rode, en wanneer ik daarmee beweeg gaat er de stroom op en af. Dus daarin, of in de kabelboom waar deze draad uitkomt zit een breuk vermoed ik. Heeft iemand tips en/of een schema waar ik wat aan heb?

thijscamaro

Geplaatst door thijscamaro (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Camaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dannymdouma (0), 11 jaar geleden

Hoi Thijs,
Ben zelf helaas niet bekend met Camaro maar heb zelf wel een look a like probleem gehad bij mijn Trans Sport.
Kijk of niet de centrale bout waarop je stroomvoorziening zit de moer niet los zit, hierdoor krijg je door inbranden draadschoentjes corrossie waardoor systeem uitvalt na morrelen bedrading alles weer ok.
Ook even bij de accupolen kijken in deze.

met vriendelijke groet,
Danny

thijscamaro (0), 11 jaar geleden

De Polen zijn prima. Dat heb k gecheckt. Maar welke moer bedoel je? Bij de zekeringkast?

dannymdouma (0), 11 jaar geleden

vanaf je accuplus moet er een draad lopen naar een gezamelijke plusbout waarop diverse accesoires op aamgeloten zitten middels o.m. draadzekeringen, danwel aansluiting naar je centrale zekeringkast(en).
Als deze bevestiging los zit dan heb je ook genoemd verschijnsel.
Op deze bout zit een moer om de boel op z'n plek te houden bij het niet goed vastzitten treedt dus een contactstoring op met onder meer jouw probleem mogelijk tot gevolg.
groet Danny

thijscamaro (0), 11 jaar geleden

Deze heb ik ook gecontroleerd. was niks mis mee. ik ga de startmotor en toebehoren door iemand door laten meten. hopelijk komt daar wat meer uit.

thnx.

thijscamaro (0), 8 jaar geleden

Sorry. Blijkbaar probleem niet als opgelost aangegeven. Excuses
Het lag idd aan de startmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Camaro of stel zelf een nieuwe vraag.