Chevrolet US Trailblazer 2003: axiale speling achteras

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: LL8, Motorinhoud (cc): 4200, Vermogen (kw): 201

Hoi beste forumleden,

Ik ben Richard en sinds kort in het bezit van een - Chevrolet Trailblazer / 4.2 LTZ uit 2003. De auto begon te “rammelen” daarom heb ik de stabilisatorstangen voor en achter vervangen wat tot een aanmerkelijke verbetering heeft geleid.
Wat ik echter ook tegenkwam was dat de achterassen (te) veel axiale speling hebben, ik denk ong. 2/3 mm waardoor vanuit de cardan in de bochten ook wat geluid komt.
Ik heb e.a. even op internet gekeken ( C – clip borging) en begrijp dat er dan shims geplaatst moeten worden? Mijn vraag is of jullie hier ervaring mee hebben. Waar kan ik de onderdelen krijgen (shims) of wie deze reparatie kan uitvoeren.

Bij voorbaat dank,
Met vriendelijke groeten,

Richard Hoekstra

Iznogood

Geplaatst door Iznogood (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trailblazer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

Richard dit is typisch een amerikaanse vinding om de steekassen zo te borgen.

De C-clip zorgt dat de as er niet uit schuift en naar binnen stoot de as tegen een pen waar de conische tandwielen op draaien.

Vulringen ben ik nooit tegen gekomen en bij de Apk vallen ze er niet over !!

Daarom niet aankomen .

Vr. Groet.

Iznogood (0), 7 jaar geleden

ThnX Punt@,

Het gaat me echter ook om de irritante "knak" wanneer ik een bocht of manoeuvre maak . ;-(

Iznogood (0), 7 jaar geleden

Ik zat zelf te denken aan een bus om de pignonas tussen de satalietwielen of de assen achterop iets op te lassen en te laten afdraaien. Echter weet ik niet wat de "originele" maat van de eindstukken na de C-clip moet zijn.

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

Een busje plaatsen kan niet, omdat beide aseinden tegen een platte kant stoten.

Steekassen wat oplassen kan misschien iets maar bij te veel kan het asje er weer niet tussen.

M.A.W. verzin een list.

Maak de zaak open en zoek naar een oplossing.

Berrebert (0), 5 jaar geleden

Hè Richard je kan gewoon nieuwe C-clips kopen en plaatsen ofwel kan je ook de oude gewoon omdraaien en probleem opgelost ik heb dit al enkele malen gedaan dan kan je ook in een tijd de olie verversen in België word je hiervoor afgekeurd mvg Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trailblazer of stel zelf een nieuwe vraag.