Chevrolet US Chevy Van: Achterwiel draait niet goed mee

Bouwjaar: 1989, Transmissie: Automaat

Tijdens het rijden op de snelweg verloor de chevy zijn aandrijving. Pakte geen versnelling meer en uit laten rollen, kwam voor de rest totaal geen beweging meer in. Achterkant vanmiddag omhoog gekrikt zodat allebei de achterwielen vrij zitten en in z'n drive gezet, de cardanas draait wel maar het linkerwiel draait erg zwak mee. Kan hem makkelijk tegenhouden, rechterwiel draaide wel mee.

Chilly

Geplaatst door Chilly (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 6 jaar geleden

Oke , dit is niet helemaal de juiste manier van controleren , dat je 1 wiel tegen kunt houden en de andere dan draait is logisch , komt door je diff.
Als je de rechter tegenhoud moet de linker gaan draaien , gebeurt dit dan ook ?
Als de wielen vrij staan en de motor uit , kun je dan beide wielen tegelijk draaien in dezelfde richting , dus met 2 man doen .
Lijkt op , als ik het zo lees , dat er een spiebaan van een steekas defect is of je diff kapot .
Deksel van de diff er even af , dan zie je meer , of olie aftappen , als dit vol slijpsel zit weet je ook genoeg.
Als de wielen op de grond staan en je zet de auto in drive , draaid je tussenas dan ook ?

Chilly (0), 6 jaar geleden

Deksel van diff af gehaalt geen slijpsel, de tussenas draait niet wanneer ze op de grond staan.

kaleido 1 (1385) PRO, 6 jaar geleden

Dan zit het probleem niet in je achteras , maar in je bak of koppelomvormer , als je de auto in de 1e versnelling zet en je geeft gas , dan gaat het toerental ongeremd omhoog ? je hebt niet het idee dat er weerstand is ?
Er zit nog wel genoeg olie in de automaatbak ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.