Chrysler Sebring: Dashboard verlichting werkt niet meer

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 CRD

Hallo,

Bij een diagnosestelling is gebleken dat ik de printplaat en klokken moet vervangen om zo mijn dashboardverlichting weer werkende te krijgen. Is hier ook een andere goedkoper oplossing voor om mijn verlichting weer werkende te krijgen aub..?

Jos Almere

Geplaatst door Jos Almere (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

eddyarc (0), 9 jaar geleden

uw printplaat herstellen er zijn bedrijven die dat ook voor u kunnen doen.

Jos Almere (0), 9 jaar geleden

Ik begreep dat deze vervangen moet worden ja en dat is de enige oplossing? Is een duur geintje namelijk :-(

eddyarc (0), 9 jaar geleden

of je moet zelf een handige soldeerder zijn

Jos Almere (0), 9 jaar geleden

haha dat ben ik niet.. Kan een gebruikte krijgen maar zit dan weer met de kilometerstand..

jvr (0), 9 jaar geleden

Jos,

Het is een veel voorkomend probleem en bij dit bouwjaar erg lastig te herstellen. Het is niet onmogelijk, het is zelf te doen als je handig bent met solderen . Hier kan een reparatieset gekocht worden voor 62 euro + verzendkosten.

De EL-omvormer is in 99% van de gevallen defect. Deze kan bij oudere modellen redelijk eenvoudig vervangen worden (los model), maar bij deze zit hij in de print verwerkt en zal de handeling in voornoemde site gedaan moeten worden.

Je kunt ook een ander klokkenpaneel proberen te vinden bij een autodemontage bedrijf. Hoe lang die vervolgens mee gaat is dan wel de vraag. De kilometerstand blijft ongewijzigd omdat deze opgeslagen is in de computer van de auto. Het instrumentenpaneel leest deze alleen maar uit, dus die blijft bewaard.

ludolf01 (0), 9 jaar geleden

KM stand kan altijd gecorrigeerd worden...zijn bedrijven zat die dat kunnen.

Jos Almere (0), 9 jaar geleden

KVR,

mijn dank voor de update. had de moed al opgegeven maar ga die reparatieset even bekijken.

jvr (0), 9 jaar geleden

Zo te zien hebben al meerdere mensen deze set gekocht en geïnstalleerd, met een positief resultaat. Het lijkt goed te doen, mits je enige elektronica handigheid hebt. Zo niet, dan is het waarschijnlijk verstandiger het te laten doen. Er is misschien wel een elektro / elektronica winkel in de omgeving die dat voor je wil doen, of iemand kent die dat wil doen.

Edit: Hierbij trek ik het voorgaande (wat betreft de km-stand) terug. Uit nadere informatie blijkt dat de km-stand wel degelijk in het instrumenten paneel staat geregistreerd en niet is opgeslagen in de motorcomputer. Dit is wel het geval bij modellen van vóór 2007.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.