Chrysler Neon: Hoe haal ik een band los bij een Neon?

Bouwjaar: 2003

Hoi allen,

nog een vraag; ik heb dus pas een Chrysler Neon aangeschaft maar ik snap niet hoe ik de banden er af krijg. Nou hoeven ze er niet af maar wilde het weten voor het geval ik een band moet verwisselen.

Het lijkt alsof er hardplastic 'kapjes' op de wieldop zitten, het lijken net bouten, alleen dan van plastic en zijn net iets groter als de standaard bouten waar een wiel mee vast zit.

Ik heb geprobeerd de velg er af te halen om te kijken of er 'echte' bouten onder zitten, maar óf op een gegeven komen ze vast te zitten als ik ze helemaal linksom draai, óf ze lijken oneindig door te draaien. Vast draaien lukt ook niet blijkbaar, want dan draaien ze ook 'oneindig' naar rechts.

Heeft iemand een idee hoe dit werkt? De velg er zo maar af trekken lukt ook niet, denk dat die doppen de velg nog vast houdt.

Zou graag zeker willen zijn ook dat het wiel er niet zomaar af valt ofzo!

Alvast bedankt voor tips.

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 8 jaar geleden

Maak eens een foto van de wieldop .
Volgens mij moet je de plastic dopjes er af wippen en zitten daar onder de stalen moeren/bouten.
Anders haal er even iemand bij die er wel kijk op heeft , het is zo zonder foto lastig te beoordelen wat er op zit ,kan van alles zijn.

phil4226 (0), 8 jaar geleden

Je moet de fantasiemoeren er gewoon afdraaien met de hand of met een wielmoersleutel.Best ze één voor één een beetje los te draaien want ze lopen aan tegen het wieldeksel Opgepast bij het terugplaatsen, de moeren staan nooit helemaal vast maar "klikken" door, dus als je voelt dat de moeren doordraaien stoppen.....Eens het wieldeksel eraf zitten er wel degelijke moeren onder met draad aan de buitenkant om de deksels vast te zetten.

RVD2 (115), 6 jaar geleden

Heb het wiel er zelf nog niet afgehaald (monteurs bij de garage wel) maar zoals omschreven door phil4226 zijn het inderdaad fantasiemoeren en moeten ze tot een zekere hoogte losdraaien en dan de wieldop er afwippen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.