Chrysler NEON: Auto schakelt moeilijk bij warm weer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6L, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Hallo allen,

Sinds het warme weer merk ik dat mijn auto moeilijk schakelt. Het is een handschakel bak. Hoe warmer het weer, des te meer moeilijkheden ondervang ik. Als het warm weer is, en de motor is nog 'koud' gaat het nog wel, maar zodra deze op temperatuur is dan wil hij soms niet eens in zijn 1, naar zn 2 gaat dan iets minder moeilijk, enzovoort tot aan de 5. Heb het probleem gegoogled maar kon niet echt duidelijk antwoorden vinden, de een meent dat er metaal uitzet, de ander zegt dat je de bakolie moet vervangen.

Hopelijk kan iemand mij helpen.

Groeten R

RVD2

Geplaatst door RVD2 (115) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Het mechanisme kan zwaar gaan lopen onder invloed van temperatuur . misschien helpt smeren.
Verder , bakolie is een optie om te controleren / vervangen , als er slijpsel in zit , heb je ook een antwoord.
Koppeling komt wel goed vrij , het kan zijn dat je koppelingsplaat zwaar gaat lopen op de price as , en daardoor de bak aangedreven blijft , en dus moeilijk gaat schakelen .

RVD2 (115), 6 jaar geleden

Hoi,

Heb de auto onlangs toch laten repareren. Ik was zo'n 600 euro kwijt. Ze hadden de 'koppelingskit' vervangen en nog wat onderdelen daar omheen zoals een druklager en aandrijfasmoer en de versnellingsbakolie.

De auto schakelt nu weer hartstikke goed óók bij warm weer.

Groeten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.