Chrysler Voyager: Gezocht: handleiding of hulp bij montage trekhaak (electronica)

Bouwjaar: 2007

Ik heb een gebruikte trekhaak plus bedrading gekregen en deze wordt door een monteur gemonteerd maar ik zoek een handleiding voor de electronica
Bvd
Sandra

Inuyak

Geplaatst door Inuyak (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Vaak staat er een schema op de website van de fabrikant van de trekhaak...

jvr (0), 6 jaar geleden

De aansluiting van de connector die naast de trekhaak wordt gemonteerd is "standaard", hoewel daar drie verschillende types van zijn, namelijk 7-polig (zoals vroeger gebruikelijk was), 13-polig multicon en 13-polig jager. Meer info: https://www.trailerplus.nl/aansluitschem...

Aan de achterkant van die connector zitten twee kabels. Deze kabels worden vervolgens naar beide achterlichten van de auto geleid en aangesloten. Met speciale clips (http://my.element14.com/productimages/st... verbind je de bedrading elektrisch met elkaar, zonder de originele bedrading te onderbreken. Voor de exacte draadkleuren zal je een elektrisch schema moeten hebben van de auto (google) of zelf moeten meten met een voltmeter of eenvoudige 12volt "spanningzoeker".

Bij oudere auto's kan dit zonder problemen gedaan worden. Nieuwere auto's maken gebruik van een "bus-systeem" waardoor de autocomputer een "fout" in de bedrading kan detecteren, zoals een defecte lamp, maar ook extra aangesloten verlichting van een aanhanger. Dit kan in sommige gevallen problemen veroorzaken, waardoor gebruik moet worden gemaakt van een speciaal kastje dat deze signalen omzet voor de aanhanger.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.