Citroën Berlingo: Inhouden warmloop periode

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9HP,9H06,DV6DTED, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 68

Bij lage buiten temperaturen zo rond het vriespunt, houdt de motor gedurende de opwarmperiode zo rond de 70 graden gedurende een hele korte periode, max. seconde of 10 in. Belasting v.d. motor onder diverse omstandigheden maakt niet uit, het komt bij diverse toerentallen en stand van de versnellingsbak en gaspedaal voor. Het is een Citroen Berlingo multispace 1.6 E-HDI met een 6 versnellingsbak geautomatiseerd. Geen foutcodes. Kickdown lijkt het inhouden te verminderen en de tijd van het inhouden te verkorten. Brandstofverbruik is normaal zelfs zeer goed

ckverwil

Geplaatst door ckverwil (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ckverwil (0), 6 jaar geleden

Was blijven hangen van de uitlaatkleppen in de opwarmperiode. Klepstelen vervuilen vooral als je laag-toeren rijdt. Update en enkele malen in toeren maximaal doortrekken als motor goed warm is en probleem is weg. Niet helemaal na 1 jaar en temperatuur lager dan 6 graden is het nog één keer voorgekomen. Toen weer herhaald het hoog-toeren rijden en tot nu toe 60.000 km verder nog geen last meer gehad.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Tja , het "nieuwe "rijden . Het maakt meer kapot dan je lief is .

ckverwil (0), 6 jaar geleden

zie vorig bericht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.