Citroën Saxo: Schiet tijdens optrekken tijdelijk hoog in toeren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Goedemiddag,

Mijn Citroen Saxo 1.4 uit 1999 vertoont sinds kort het volgende probleem;

Een paar weken geleden kwam ik ''s ochtends ineens nauwelijks van m'n plek. Moest de koppeling heel hoog op laten komen, veel gas bijgeven. Ook die dag brandde het olielampje en bleek er bij controle nog maar net genoeg olie in te zitten. De auto was een week of twee daarvoor gekeurd en toen alles nog nagekeken.
Olie bijgevuld, en die dag rustig van A naar B gereden met het idee de auto de week erna weg te brengen. Echter ging het rijden binnen de bebouwde kom weer goed, dus probleem had zichzelf weer eventjes opgelost, dacht ik.
Helaas dus niet, want zodra ik nu wat pittiger optrek, en zeker om vaart te maken op de snelweg voor invoegen of inhalen (van 80-120 km/uur), schiet de auto ineens van 2500 naar 5000/6000 toeren, en vervolgens weer terug naar de 2500/3000 zoals normaal. Alsof ik ineens in een automaat rij die te laat schakelt...

Wat zou dit kunnen zijn?

Uiteraard ga ik van de week naar de garage, maar was even benieuwd...

Danielle1708

Geplaatst door Danielle1708 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Koppeling slipt. Deze zal vervangen moeten worden compleet met drukgroep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.