Citroën C5: koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: DE_, Motorinhoud (cc): 2179, Vermogen (kw): 98

Hallo,

Mijn C5 heeft al een tijdje wat problemen bij het wegrijden vanuit stilstand (trillen en beven). En ja... ik heb te lang gewacht om er wat aan te doen. Nu is de boel kapot. Ik hoop natuurlijk dat ik hem zelf weer kan repareren maar ik zit nog met wat vragen aangezien het hele koppelingsgebeuren nog onbekend terrein voor me is. Zojuist probeerde ik weg te rijden. Bij het opkomen van de koppeling begon de auto weer te trillen en toen ineens...PANG! vervolgens bleef de koppeling pat op de vloer. Ik kon hem omhoog trekken maar nu zit hij muurvast.

Ik ben natuurlijk al een beetje aan het Googelen geweest en blijkbaar was mijn duo massa vliegwiel naar zijn grootje. Vandaar het trillen. Maar wat was nou die 'pang' en waarom zit het koppelingspedaal vast? Werkt de koppeling met een kabel? Zou ik met deze set de boel weer kunnen herstellen? http://m.mister-auto.de/de/kupplungssatz...!0050!00.html

Graag jullie antwoord, advies of hulp! Alvast bedankt!

ramonbeschi

Geplaatst door ramonbeschi (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (415) PRO, 6 jaar geleden

bak eraf halen, schade beoordelen en delen bestellen. wat je nu hebt opgezocht zul je iig nodig hebben.

ramonbeschi (0), 6 jaar geleden

Hoi Harry. Bedankt voor je reactie. Voordat ik de hele boel losmaak zou ik toch graag uitgesloten hebben dat de hoofd en hulpcilinder in orde zijn. Dat ik een knappend geluud hoorde voordat de koppeling bleef steken doet mij in eerste instantie vermoeden dat hier wat kapot is gegaan. Vreemde is alleen dat er nog olie in het remoliereservoir aanwezig is. Wat lager dan normaal maar dat komt vermoedelijk door de staat van mijn remblokken.

Kan het zijn dat er wat kapot is aan het koppelingcilindersysteem maar er nog wel remolie aanwezig is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.