Citroën C4: Radiator Fan draait continu

Bouwjaar: 2009, Brandstof: LPG, Transmissie: Automaat, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Sinds een paar dagen draait de radiator fan continu. gelijk na het starten begint hij te draaien en die stopt pas 10 - 30 seconden nadat ik de motor heb uitgeschakeld.
3 dagen geleden kreeg ik een melding dat ik het motoroliepeil moest controleren. Dit was inderdaad te laag. 1 liter olie bijgevuld wederom gecontroleerd en goed. De volgende dag begon het probleem met de fan. ik heb toen het koelvloeistof niveau gecontroleerd en voor de zekerheid 100 ml toegevoegd.

Wat kan de fout zijn? is die zelf te verhelpen of moet ik hiervoor naar een Citroen garage?

Groeten,
Nico

Stippen

Geplaatst door Stippen (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Olie vuldop onjuist gemonteerd .

Stippen (0), 6 jaar geleden

Oke, Oliedop opnieuw plaatsen en probleem opgelost?

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Yes .Even goed kijken . Het is een veelvuldig voorkomend euvel indien men niet weet hoe de juiste montage is . Dus even goed kijken , ook of de rubber afdichtring er nog wel tussen zit . Vrijwel zeker is er ook een storingscode opgeslagen . Deze word na enkele startcycli vanzelf weer gewist .( u ziet hier niets van )

Stippen (0), 6 jaar geleden

Olievuldop en peilstok opnieuw stevig geplaatst en auto gestart. Fan slaat na 3 seconden aan bij koude motor.
Toch naar garage? Of moet ik het een paar dagen aankijken?

groet,
Nico

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Het zou wel erg toevallig zijn dat na dat u motorolie heeft bijgevuld ( en het nu op peil is ? ) er een defect aan uw motor zou zijn ontstaan .
Zat de dop de 1e keer wel goed ? of heeft u iets veranderd ? Rubberpakking onder de dop was aanwezig ? Dop gaat soms erg strak bij het aandraaien .
Het kleppendeksel maakt onderdeel uit van het inlaattraject . Luchtlekkage ergens hierbij ( bijvoorbeeld de dop welke u als enigste heeft losgehaald) veroorzaakt uw storing .
U bent niet de eerste ( en laatste ) welke de volgende dag naar de garage gaat en waarbij wij toch constateren dat er een fout is gemaakt .

Stippen (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Naar mijn weten heb ik de eerste keer ook de dop en peilstok correct teruggeplaatst. Ik heb een half uur geleden de dop losgedraaid gecontroleerd op rubber ring en weer er opgeschroefd. de peilstok er uit gehaald en weer geplaatst. Ik zal morgen een aantal keren de auto starten, stukje rijden, uitzetten, starten, stukje rijden etc. en dan kijken of idd de foutcode eruit gaat. Enig idee hoelang dit kan duren?

Groet Nico

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

U zou nog even kunnen controleren of de slang aansluiting , zoals op de tekening rood omcirkeld , nog juist gemonteerd zit . Goed aandrukken . Het zou wel erg toevallig zijn .
Hoe lang het duurd ? Enige startcycli / rijprocedure,s . Hier kan u niets aan versnellen / veranderen . Het is onder andere het warmlopen en afkoelen van de motor , samen met het overgaan van de auto in de waakfase . Dit minimaal 3 keer .
Tja , en anders word het toch even langs de dealer

Stippen (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reacties. Ik ga het morgen en overmorgen proberen. Als het niet verholpen is dan zit er een bezoek aan de garage aan te komen. :-(

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Succes . Indien opgelost , nog graag een reactie .

Stippen (0), 6 jaar geleden

Sorry voor de late reactie, maar inderdaad na twee keer starten en een stuk gereden te hebben is de storing over. Bedankt voor je aanwijzingen.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Fijn dat het is opgelost . Bedankt voor de feedback .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.