Citroën DYANE 6 B: rem probleem citroen dyane ontluchten of niet

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 700, Vermogen (kw): 21

Ik heb sinds kort een citroen dyane.. Het tankje van de remvloeistof is leeg, moet ik deze ontluchten bij het opvullen. Ik vermoed dat het tankje lek is, ik wil deze gaan vervangen.
Mocht het wel de hoofremcylinder zijn, kan iemand mij hier tips over geven. Ik heb nu nog remdruk, maar als ik de hoofdremcylinder demonteer en ik plaats een nieuwe, vul deze op met remolie, moet ik dan nog steeds ontluchten. Ik ben hierin een leek, ben op dit ogenblik op vakantie en wil er daarna aan beginnen. Ik twijfel echter moet ik gaan ontluchten of niet. Graag tips en hulp.

LadaPriora

Geplaatst door LadaPriora (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Dyane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

het zal niet zo maar leeg zijn ik vermoed dat je een lekkage hebt aan een remcilinder dat zou ik eerst controleren voor dat je gaat bij vullen.

groetjes jan.

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Ontluchten moet je zo wie zo , als hij al zo ver leeg is , maar net zoals Jan schrijft , ga eerst je remsysteem controleren op lekkage , remleidingen verdienen ook zeker aandacht.

Garmick89 (0), 5 jaar geleden

Schijfremmen? Moet absoluut lhm in. (GROENE)
Waarschijnlijk tankje gescheurd.

Grtn

LadaPriora (0), 5 jaar geleden

Oorzaak gevonden het rubber was gescheurd waar het remvloeistof tankje op zit. Ik heb inmiddels 2 LHM remvloeistof rubbers besteld voor in de hoofdremcylinder. Nu is de vraag. Kan ik de remvloeistof tank terug plaatsen, opvullen en gewoon gebruiken of moet ik hem ontluchten en hoe doe ik dat dan eventueel. Ik heb geen hulp dus is het te doen met 1 persoon? iemand tips.

LadaPriora (0), 4 jaar geleden

Is ontlucht. Met hulp van een tweede persoon. Als tip kan ik nog meegeven doe een tyrip om het tankje. Ik heb al 1 gehad dat hij door de druk los is gekomen. Nu is dat niet meer het geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Dyane of stel zelf een nieuwe vraag.