Citroën C3 2007: Ventilator/aanjager werkt niet

  • Heszar @ 06/12/2018, 10:31

    Citroën C3
    bouwjaar: 2007
    brandstof: benzine
    transmissie: handmatig
    cilinderinhoud: 1400cm3

    Sinds paar weken heb ik weer een probleem met mijn auto, dit keer gaat het over mijn aanjager.
    Bedieningspaneel die doet het wel, ik kan ook temperatuur hoog en laag zetten maar de aanjager gaat niet aan, ventilator blijft alle zachtste stand werken, dus soort van idle. Nu heb ik gezien dat er verschillende onderdelen beschikbaar zijn die met dit probleem te maken kunnen hebben, namelijk: "Weerstand, interieurventilator" en "Regelaar, interieurventilator" en "Bedieningselement, airconditioning".
    Mijn vraag is, welke onderdeel moet ik hebben? Ik weet niet of ik links mag plaatsen die naar een webshop leiden anders had ik de producten hier geplaatst.
    Alvast bedankt voor de reacties.




  • Hans4040 @ 06/12/2018, 19:04

    Als die links bijdragen aan een oplossing van het probleem mag je die plaatsen, hoor.

    Forum admin.

  • Heszar @ 06/12/2018, 21:19

    Bedankt Hans4040,
    Het gaat om deze producten:
    https://www.autodoc.nl/febi-bilstein/1891343
    https://www.autodoc.nl/aks-dasis/7913320
    https://www.autodoc.nl/valeo/1084696
    Ik weet dus niet welke ik nodig heb maar het lijkt er op dat ze allemaal hetzelfde connector hebben.

  • Rene Roolvink @ 07/12/2018, 08:44

    Als u de laatste 8 cijfers van het chassisnummer plaatst kan u via het originele PSA onderdeelnummer , dat ik u geef , de juiste herleiden .

  • Heszar @ 07/12/2018, 09:19

    Dank voor uw reactie en aangeboden hulp.
    De bovenstaande zijn allemaal compatibel, alleen weet ik niet welke ik nodig heb om mijn probleem te laten verhelpen, heb ik een "Weerstand, interieurventilator" of " Regelaar, interieurventilator" of een "Bedieningselement, airconditioning" nodig. Ze lijken allemaal hetzelfde aansluiting te hebben maar ik vraag mij af of ze allemaal ook hetzelfde doen, doordat de website ze onder meerdere categorien heeft verdeeld, zorgt dit voor verwarring (ik had hun helpdesk gesproken maar zij konden niet verder helpen dan confirmeren dat het in mijn auto past).
    Mijn chassinr voor de zekerheid, 28823914
    Nogmaals dank voor verdere hulp.

  • Rene Roolvink @ 07/12/2018, 13:41

    Beste , het originele onderdelennummer voor het " moduul " zoals PSA het onderdeel noemt is : 6441-L2 .

  • Heszar @ 07/12/2018, 18:38

    Beste, bedankt voor uw reactie, maar dat is nogsteeds geen antwoord op mijn vraag. Ik weet nog steeds niet door welke onderdeel dit probleem veroorzaakt wordt.
    Maar toch bedankt voor de info.

  • harry4203 @ 07/12/2018, 19:27

    dat kunnen wij uiteraard ook niet vertellen. daarvoor moet je meten en de juiste diagnose stellen. maar ga er in dit geval maar vanuit dat het door renee vermeldde onderdeelnummer defect is.

  • Heszar @ 07/12/2018, 19:35

    Bedankt voor uw reactie, dat begrijp ik ook inderdaad. Het was juist dat ik door alle termen in de war ben geraakt. Maar ik ga dat onderdeel bestellen en laat u weten of het werkt. Nogmaals bedankt voor de reacties.

  • Rene Roolvink @ 08/12/2018, 11:13

    Beste ,
    Omdat u zelf 3 site,s opgeeft als zijnde de oplossing met onderdelen ging ik er van uit dat u reeds een diagnose had gesteld waarbij het " moduul "als defect naar voren kwam .
    Hieruit blijkt maar eens weer dat een duidelijke klachtomschrijving van essentieel belang is , zonder al zelf met " mogelijke " oplossingen te komen als u het niet zeker weet .
    Mocht er nu nog iets anders zijn , verneem ik dat graag van u .

  • Heszar @ 08/12/2018, 17:11

    Beste Rene,
    Mijn excuses voor de verwarring, ik geloof dat u de hoofd vraag wellicht niet gezien hebt, waarschijnlijk omdat het gesprek meer over de plaatsing van linkjes ging. Het gaat er om dat mijn aanjager niet op een harde stand gaat en ik weet niet welke onderdeel ik nodig heb om dit te laten verhelpen. Ik kan wel confirmeren dat dat aanjager zelf wel werkt want die staat in een zeer zachte stand(gelukkig) anders zou ik door het condens niets kunnen zien.

  • Heszar @ 10/12/2018, 22:51

    Vandaag dat "Weerstand" of wat het ook mag heten eruit gehaald met heel veel moeite. Het blijkt dus dat de pin gesmolten en geplakt was(Zie fotos).
    Gezien de ontstane corrosie ben ik bang dat de nieuwe hetzelfde lot staat te wachten. Helaas lijkt dit een Citroen probleem te zijn met de stekkers en sensoren. Weet iemand misschien waarmee je de binnenkant van een stekker het beste kan reinigen?
    https://pasteboard.co/HR8JLol.jpg
    https://pasteboard.co/HR8Kl2M.jpg
    https://pasteboard.co/HR8KU24.png

    PS> upload afbeelding werkt niet.

  • Rene Roolvink @ 11/12/2018, 08:44

    Beste .
    De stekker moet u niet reinigen , maar vervangen .
    Deze is " verbrand " doordat de klemkracht te gering is . In de meeste gevallen hoeft u alleen maar het kleine pootje te vervangen , en een beetje bereidwillige dealer kan u hier wel mee helpen .
    Bijgevoegd een voorbeeld van de stekkertjes welke verkrijgbaar zijn .
    Dus , moduul ( onderdeelnummer heeft u reeds ) en stekkertje vervangen om vervolgproblemen te voorkomen .
    Succes .

  • Heszar @ 22/12/2018, 18:48

    Beste leden,
    Ik wilde jullie graag bedanken voor jullie hulp.
    Aangeboden hulp door Rene heeft geholpen, dit onderdeel " 6441-L2" vervangen en alles werkt weer prima.
    Ik moet alleen de stekker vervangen maar ik weet niet of ik die dan moet knippen en solderen of dat het ook anders kan.
    Voorlopig is het weer warm in de auto :)

  • Deze oplossing delen met anderen? Deel het:

Soortgelijke problemen? Zoek hier verder.

  • ruilinjector
  • obdpartners
  • Additievenshop Zijkant
  • Carpardoo
  • Car interface
  • Hippored