Citroën Berlingo: Berlingo panoramadak buitenste rubber

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Beste ls.

Onlangs hebben wij een een berlingo aangeschaft met een panoramadak. De buitenste omlijsting/rubber is boven de voorruit enigzins vervormd. Eronder zit nu nog geen roest.
Waar kan ik eventueel een nieuw rubber verkrijgen, of is er een andere degelijke oplossing om dit goed af te sluiten van regenwater en vuil? Er zit nu nog niets van roest oid. Ps..zit er een afwatering kanaal onder dit rubber?

Citroën garage in de buurt geeft aan dat de auto vanaf fabriek geen panoramadak had en dat dit later is ingebouwd en dat daarom door hun geen passend rubber voorhanden is.
Groeten bas

basman180

Geplaatst door basman180 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

maak eens een foto , dat praat makkelijker.

basman180 (0), 5 jaar geleden

beste kaleido,

Hierbij de foto s en hoop dat ze duidelijk zijn.
betreft kenteken 9-khh-29.
citroen berlingo.
Alvast bedankt.

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

Ziet er wel aftermarket uit , panelen kunnen niet open lijkt me , als ze niet open kunnen zit er ook geen afvoer onder .
Kun je ergens een merk ontdekken , webasto of iets dergelijks ?

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

Kijk eens op you tube onder berlingo sunroof , daar heb ik hem gevonden , misschien kom je zo verder model en type staat er bij.
Lijkt me weldegelijk een origineel iets , zitten in veel berlingo s als ik het zo zie , moet wel bekend zijn bij de dealers , in engeland veel voorkomend.

basman180 (0), 5 jaar geleden

Heb nog geen merk oid gevonden. De vrouw is vandaag langs de citroen dealer gegaan en hun zeiden dat het wel origineel rubber is maar niet in nederland is omgebouwd. Auto komt uit België... De ramen kunnen inderdaad niet open. Ik zal morgen even zoeken voor een merk op het panoramadak. Een rubber welke wellicht zou passen zou 600 euro gaan kosten volgens de dealer, maar zou wellicht niet meer leverbaar zijn. Het liefst ga ik niet met kit aan de gang. Wil het nl zo netjes mogelijk houden. Wel zou het gehele rubber kunnen verwijderen en een rubberen plakstrip kunnen monteren. Her en der wat maritieme kit uv bestendig op de hoeken welke rond lopen op het dak. Anders nog een goede tip?
Bedankt voor je hulp tot nu toe.

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

Zie ook mijn andere bericht , is een dak dat in engeland veel is ingebouwd origineel .

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Heel eerlijk gezegd had ik de auto laten staan hierop
Het ziet er niet uit,wat een broddelwerk.
Ik zou een bericht naar een belgische dealer of bellen met een belgische dealer.
Als de auto uit begie komt weten hun ook wel hoe ze aan dat rubber kunnen komen.

basman180 (0), 5 jaar geleden

De foto s zijn genomen in de ochtend..er zat nogal condens op het rubber en de auto. Het ziet er erger uit dan het reallive is. Ik heb besloten om het af te kitten met sikaflex 521UV. Het rubber kost in België 600 euro en kan altijd nog worden aangeschaft. Voor nu heb ik een andere storing erbij en zal daar morgen een ander topic voor openen .

basman180 (0), 5 jaar geleden

Ik kit het dus af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.