Citroën 2cv: Toerenteller aangesloten maar toerental klopt niet

Bouwjaar: 1979, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb gisteren een toerenteller aangesloten. Dit is een motor toerenteller voor 1,2,3 cilinders. 5 kabels. rood/zwart verlichting. Geel signaaldraad op de plus bobine. Dan groen en rood. Rood moet op het startcontact. Groen is de min en zit op de min van de bobine. Hij functioneert. Draait mooi stil zonder rare schommelingen. Ik heb echter het gevoel dat het toerental niet klopt. Hij draait stationair op 1500 toeren en schiet behoorlijk snel omhoog . De motor maakt dan inderdaad meer toeren maar volgens mij niet zo veel absoluut geen 7 of 8 duizend toeren bij gas geven. Wat doe ik fout of klopt de toerenteller gewoon niet. Mis ik een onderdeel of moet ik kijken voor een andere? Ik zou graag willen dat hij het juiste signaal aangeeft het lijkt net of hij het dubbele signaal aangeeft van de werkelijkheid. 2CV heeft vanzelfsprekend 2 cilinders. Bedankt voor de hulp en tips!

johangpx

Geplaatst door johangpx (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 2cv? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ford3600 (0), 4 jaar geleden

klopt idd. dit komt omdat je bobine 2 vonken tegelijk geeft dus dubbele aansturing zit er op de toerenteller ook een instelling voor 2tact zou je die kunnen proberen

johangpx (0), 4 jaar geleden

Ik ga kijken voor een andere toerenteller. Voor nu weet ik dus dubbel signaal . Maar precies kloppen zou leuker zijn Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 2cv of stel zelf een nieuwe vraag.