Citroën Xsara Picasso: airbag lampje

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Bij het starten van de auto brandt het airbag lampje niet. Ik lees wel veel over een brandend en/of knipperend lampje, maar niet over mijn probleem. Er is gemeten en geen storing in het elektrisch circuit vastgesteld. Onder de bestuurders stoel connector los gehaald en weer vast gezet. Geen effekt. Kan iemand een goede suggestie doen? Bvd.

weitje

Geplaatst door weitje (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Lampje stuk?

Hoogstwaarschijnlijk kun je met dealer (of gelijkwaardige) diagnose apparatuur de opdracht geven om dat airbag-lampje an te doen.
Als deze dan ook niet brandt is het lampje stuk (als het elektrisch circuit inderdaad storingsvrij is).

Kun je de passagiers airbag uitzetten? Zo ja, brandt dat lampje dan wel?

weitje (0), 4 jaar geleden

Hi.
Dank voor je snelle reactie. Het lampje heb ik al vervangen, maar was niet het probleem. De passagiersairbag heb ik ook aan en uit gedaan, maar hier brand het lampje ook niet.

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Dat begint erop te lijken dat iemand de airbag computer heeft gedemonteerd, dan wel dat de airbag computer is overleden, dan wel dat de airbag computer geen voeding of massa krijgt.

Hebben die beide lampjes het wel gedaan?
Of heb je de auto pas?

weitje (0), 4 jaar geleden

De auto heb ik nu 5 jaar en eerlijk gezegd is het me nooit opgevallen. Bij de keuring is er ook nooit eerder een opmerking gemaakt, zodat ik aanneem dat dit probleem niet ouder is dan 1 jaar. De airbag is zeker niet gedemonteerd.(geweest).

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Je zegt "er is gemeten". Door wie? Een dealer of een universeel?
Is er geprobeerd om de airbag uit te lezen?

weitje (0), 4 jaar geleden

Ik woon in Spanje en heb bij een soort Kwikfit (Feuvert) de auto helemaal laten nakijken. Motorolie, remolie, remschijven en blokjes vernieuwen etc. en een zggenaamde pre-apk keuring. Zij hadden verder geen problemen voorzien. Bij de keuring heeft men de auto afgekeurd vanwege het airbagprobleem. Hun gevraagd waarom ze dat probleem niet hebben gezien en hebben daarop alleen het electrisch systeem doorgemeten en gezegd dat daar niets mee is.
Zij doen niets met b.v. airbags o.i.d.
Deze is dus niet uitgelezen. Ik vrees dat ik wel naar een dealer moet.

weitje (0), 4 jaar geleden

Is er een crash sensor onder de motorkap bij de bumper?

weitje (0), 4 jaar geleden

Ik lees dat op internet bij Citroen Berlingo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.