Citroën Jumper 2007: stil vallen bij omschakelen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2Hdi - 100

Heb sinds de 1e kilometers, een jumper 2,2Hdi 100 / 2007 (auto nieuw gekocht), het probleem dat deze af en toe stil valt tijdens het opschakelen. motor gaat niet uit maar ik moet de koppeling intrappen en de motor weer op toeren laten komen en dan komt die langzaam weer op gang. Het gebeurt onverwacht en sporadisch, 1x is dit probleem enkele dagen opgetreden, "gelukkig" kon de dealer het toen zelf ondervinden. Heb de indruk, bij het rijden, dat het vermogen van de motor altijd even op zich laat wachten en die pas bij een bepaald toerental vooruit wil, maar soms is dat vermogen ook direkt daar als je het gaspedaal indrukt (zo zou het moeten) en dat is dan ook direkt merkbaar. zo was het in het begin meestal, op dat stilvallen na. Lijkt wel zo'n beetje op het "turbo-gat" van vroeger, maar dat zou toch uit de wereld moeten zijn.
Weet iemand de oorzaak,c.q. oplossing. na 20.000km wil ik het probleem toch graag opgelost zien.
er is o.a. al vervangen : luchtmassa-meter, dieselpomp en commonrail. (andere problemen bij de auto zijn het oliepeil-signaal, watertemp-sensor vervangen en nu wordt nog de thermostaat vervangen er is al een zetel wegens vervorming vervangen. dit maar terzijde).
hopelijk heeft iemand de oplossing (voor mij en voor citroen).

jomipa

Geplaatst door jomipa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

welke storingen staan er in de m.m.computer ???
is de m.m.computer up to date ???
er zijn software problemen bekend i.v.m. egr regeling bij sommige types
wat zegt de technische dienst van citroen hierover

jomipa (0), 16 jaar geleden

ben, auto heeft nu net 20000km, zeker al 8 keer voor dat probleem bij de dealer geweest. bij de aflevering ben ik direkt lenea recta weer naar de dealer moeten gaan omdat die 3x op de 1e 5km dat probleem had. hebben toen na 3 weken de luchtmassameter vervangen. Bij het uitlezen geeft de computer GEEN storing aan (zelfs niet voor het probleem met de motortemperatuur).
De dealer doet zijn best. De klantendienst geeft als antwoord dat de dealer in contact staat met de technische dienst. maar het probleem is nog steeds niet opgelost en het is geen veilig gevoel om hiermee te rijden.
a.s. maandag voor de 9e keer naar de dealer. (weer een dag foetsie)

ronaldvv (0), 4 jaar geleden

Jomipa : Wat was het probleem en hoe is het opgelost?
Ik heb soortgelijk probleem. De garage weet niet waar ze moeten zoeken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.