Dacia LOGAN: Schakelt niet meer van benzine naar LPG

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Na starten schakelt de lpg computer gewoonlijk na 1 km rijden automatisch van benzine naar lpg.

Nu echter gaat de schakelaar steeds vervelend piepen, en weigert over te schakelen naar Lpg.
Ondanks dat de lpg tank ruim gevuld is (3 lampjes).

Dit probleem deed zich laatste jaar al vaker voor. Dat was te verhelpen door auto uit te zetten en opnieuw te starten . Maar nu werkt deze methode ook niet meer en blijft de schakelaar piepen (en rijden we gedwongen op benzine).

Klinkt dit als een bekend probleem? Hoe kan ik dit verhelpen? (Ik ben redelijk handig met traditionele autotechniek en eenvoudige elektronica). [url=https://s3.postimg.org/7rsdehamr/IMG_635...][img]https://s3.postimg.org/iem6jwirz/IMG_635...[/img][/url]

Harro Treur

Geplaatst door Harro Treur (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 7 jaar geleden

Meet eens op de schakelaar of er spanning uitgestuurd wordt .
De solenoid op de tank krijgt wel spanning , deze moet klikken , het zou kunnen dat hij wel spanning krijgt maar niet open gaat.
Alle zekeringen heel ?
Anders naar een gasboer en diagnose laten stellen , is soms goedkoper en sneller dan zelf lopen knutselen , heb je ook zo terug verdient.

thei11316 (0), 7 jaar geleden

Zet de auto op contact,druk de benzine/LPG schakelaar in tot hij piept,dan de auto starten,hij moet dan meteen op LPG lopen.
De motor temperatuur kan te laag zijn,dan schakelt hij ook niet over op LPG,kan nog een hoop opnoemen,maar idd wat Kaleido ook al zegt,meteen naar een LPG specialist gaan kan je een hoop geld besparen.
Zelf heb ik goede ervaringen met www.verdampere.nl in Helvoirt

Harro Treur (0), 7 jaar geleden

Dank voor de snelle reacties!

Ik dook zojuist onder de auto gewapend met een hamertje schroevendraaier en multimeter. Om te kijken of ik de lpg-afsluiter met een tikkie in beweging kon krijgen.

Eerst even contact aangezet en de knop ingedrukt houden (zoals Thei hierboven beschrijft). Inderdaad piepen, nog voordat ik startte. Toen Nogmaals gedaan en toen.... schakelde hij bij stationair draaien vanzelf door naar Lpg. En de alarmpiep hield op! Dus ik hoefde niet eens meer eronder om te meten of te hameren.

Ik weet niet hoe dit kan. Zou de lpg computer hierdoor gereset zijn ? Ik zal het komende dagen uit testen. Wordt vervolgd!

Harro Treur (0), 7 jaar geleden

Helaas: de genoemde reset houdt geen stand. Al na een paar honderd meter begint de alarmpiep weer.


Opnieuw: knop ingedrukt houden en dan starten: ik hoor achterin de holle klik van een LPG-afsluiter die opent. Dat lijkt goed te gaan, maar dan begint weer die snerpende alarmppiep. EN schakelt de auto vanzelf terug naar Benzine.

Conclusie: de schakelaar werkt, de LPG-afsluiter werkt ook, maar iets anders dwingt de installatie tot benzine.

Dus dat wordt dan toch maar de garage...

Harro Treur (0), 7 jaar geleden

Hier de afloop; Vandaag garage van Ommeren in Haarlem gebeld en ze konden er meteen naar kijken. zij herkenden dit als een eurogas-installatie. Foutuitlezing gedaan; oorzaak; de derde gas-injector was defect. Daardoor schakelt de gascomputer vanzelf over naar benzine (om verbrande klep voorkomen). Zo vertelde de specialist mij.

Injector is vervangen en ook een gasfilter is geplaatst. Auto rijdt nu weer goed op gas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.