Dacia Sandero Stepway: motor pech

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 50

beste, mijn broer is in panne gevalle met zijn wagen, zijn lampje van het voorgloeisysteem ging branden zei hij en viel plots stil, zijn dieseltank stond ook op reserve, ik ben hem gaan helpen, ik had 15L diesel meegenomen om dat al uit te kunnen sluiten dat hij zonder brandstof zou zitten, ik had een startaccu mee en heb hem hiermee proberen te starten maar helaas zonder resultaat, de motor draaide wel rond maar sloeg niet aan, op een gegeven moment blokkeerde hij zelf precies, ik dacht dat de batterij te leeg was aangezien al zijn lampjes op zijn dashbord ook doofde met verder proberen te starten, ik dacht dan wordt het duwen, maar dit ook zonder resultaat want plots blokkeerde hij gewoon toen hij zijn koppeling los liet, ik dacht dan is mss de distributieriem gesprongen en zit er een zuiger tegen een klep? ik heb hem dan gewoon naar huis getakeld, thuis zijn distributieriem nagekeken en blijkt in orde te zijn, wel wat uitgerafeld na 115d km en heb hem dan maar ineens vervangen door een nieuwe, ik heb de timing mooi netjes gezet, nieuwe riem erop, motor met de hand een paar keer rondgedraaid, merktekens staan nog mooi op punt, steek hem verder in elkaar en wil hem starten, heeft hij hetzelfde probleem als toen hij in panne viel, wel vlotjes rondgaan maar niet aanslaan. wat kan dit nog zijn? krukassensor? maar dat zou ik raar vinden dat hij toen blokkeerde met in gang te duwen?

Geert_Pels

Geplaatst door Geert_Pels (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia Sandero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Meet eens compressie , vrees dat er iets mis is inwendig.
Voordat je de riem verving , stond de timing toen nog goed ? rafels voorspellen niet veel goeds.

asx (0) PRO, 7 jaar geleden

zelfs met alle merktekens op tijd kan de distributie niet goed staan.
Het spietje in het nokkenastandwiel wil namelijk bij distributieproblemen wel eens breken en zodoende staat het tandwiel niet juist ten opzichte van de nokkenas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia Sandero of stel zelf een nieuwe vraag.