Dacia Logan: Hooge toeren geluid in de 5de versnelling

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Wie kan mij vertelen wat dit voor een probleem is aub de verkoper heb mijn gezeg dat de herie te verklaren was dat het een hooge toeren motor is maar ben daar niet van overtuig omdat het ook met 50 km is hoor graag u menning

Familyfirst 4 ever

Geplaatst door Familyfirst 4 ever (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Maximum koppel ('trekkracht') levert de Dacia met 1600 cc motor bij 3750 toeren, max. vermogen bij 5750 toeren. Dat is echt geen hogetoeren motor (wat dat dan ook moge zijn). Zelf denk ik (en dat is het moeilijke van internet; je hoort niks) dat er iets met de riemen aan de hand is. Spanrol van distributieriem versleten, distributieriem loopt aan een kant aan, of de multiribriem... Moeilijk te zeggen; wel dat als de distributieriem knapt (wanneer is die voor het laatst vervangen?) dat heel veel geld gaat kosten.

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Dit is geen antwoord op de vraag, atte...

@ Familyfirst 4 ever,
Wat is het toerental in de hoogste versnelling bij 50KM/U..?

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

@Hans, eerst ontzenuwen dat het een hogetoeren motor is. In de vijfde versnelling draait de motor van de Dacia nog geen 1300 toeren (je zou het kunnen berekenen/benaderen door; aantal omwentelingen bij 50 km banden per km afgelegde afroldiameter banden - 165R80 14 : eindoverbrenging : overbrengsverhouding 5e versnelling). Maar de auto's die ik ken draaien hooguit zo'n 1300 toeren (eigenlijk wil je dat de motor niet eens aandoen).
Maar laat meneer Familyfirst 4 ever dat zelf even aangeven.
Blijft over wat voor herrie het is. Is de herrie er ook als je rijdend de bak in de vrij zet en de koppeling ingetrapt houd? Maar ook als je de motor uitschakelt met ingetrapte koppeling (denk om het stuurslot wat er in kan vallen, dus niet draaien aan het stuur) en alleen het weggeruis hoopt te horen.
groet, Atte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.