Dacia Logan MCV: lekkage na regenbui achterklep

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine

Ik vraag mij af of dat normaal is als er een regenbui is geweest.
en ik doe de achterklep open komt er water uit de buurt van de kentekenhouder en als ik hem sluit valt het water naar beneden op mijn schoenen op de straat

CapriceV1968

Geplaatst door CapriceV1968 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Water lekt aan de buitenkant , binnenzijde blijft droog ?

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

is dit ook zo in n wasstraat of word de binnenkant dan nat?

CapriceV1968 (0), 5 jaar geleden

Binnenzijde blijft droog ook bij wasstraat

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

Dan is er dus geen lekkage maar aan de buitenkant n waterophoping. meestal is er wel n kanaaltje waar dit door weg kan. Kijk eens beter waar en of er een verstopping zit

DriveDacia2019 (0), 2 jaar geleden

Voor zover het jou nog helpt en anders voor anderen, ik heb het ook en vorig jaar is het verholpen door het vervangen van het onderdeel waar de slotknop in zit. Dat lijkt mooi maar nu 3/4 jaar later stond het water weer in mijn schoenen. Dit keer is geprobeerd om het op te lossen met gaatjes boren in het deksel van de nummerplaatverlichting maar precies op de plek waar het water toch wel onder vandaan stroomt. Je kan het resultaat raden. Enige oplossing is wederom vervangen van de slotplaat maar de garage lijkt daar niet weer een garantieaanvraag voor bij de importeur te willen doen.

Sandinista (0), 1 jaar geleden

Ook last van gehad, ik denk wel een kwart liter na een goeie plensbui. Na aanrijding nieuwe achterklep en geen last meer van gehad. Ik denk dat er een klein spleetje zat aan de bovenkant van de kentekenhouder, misschien stukje loshalen en wat kit ?

DriveDacia2019 (0), 1 jaar geleden

Dat is gebeurd. De garage heeft de boel rondom in de kit gezet en tot op heden is het daarmee opgelost.

bprosman (0), 1 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem, na een regenbui, klep open , plens water over me heen. Binnen blijft alles droog. @DriveDacia2019, wat hebben ze afgekit, de nummerplaathouder of de zwarte houder waar de nummerplaatverlichting en (eventueel) camera in zit ?

DriveDacia2019 (0), 1 jaar geleden

Ze hebben de zwarte kap waar de ontsluitknop en de nummerbordverlichting in zit rondom afgekit.

bprosman (0), 1 jaar geleden

Ah ok, ik zag achter de kunststof nummerplaat houder namelijk een paar (open) gaatjes in de achterklep. Pas zichtbaar toen de nummerplaat er af was.

bprosman (0), 1 jaar geleden

Helaas waren de heren automonteurs die de nummerplaat er op geboord/gepopt hebben ook te lui om de krullen er even langs achter weg te poetsen. 2 Gaatjes gevonden waar water door binnen komt (de fabrieksgaten voor de nummerplaat) en langs het slot. Totaal 3 plaatsen.

    Bij mij begon het bij het slot. Daar hebben ze "iets" vervangen en dat hielp. Tot een half jaar later en toen waren m'n schoenen weer nat. Garages gaan niet graag nog een keer naar de importeur voor onderdelen en toen hebben ze de boel dus maar helemaal dicht gekit. Tot nu toe werkt dat. - DriveDacia2019 (0), 1 jaar geleden

bprosman (0), 1 jaar geleden

bprosman (0), 1 jaar geleden

bprosman (0), 1 jaar geleden

De 3 plaatsen waar het lekt. En waar de spanen zijn blijven zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.