Dacia LODGY: Airco kapot repareren is kosten besparend

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

De ANWB verklaarde mij dat het niet slim was om de airco niet te repareren. Als je de airco niet laat repareren kan de aircopomp kapot gaan omdat deze geen smering meer heeft en de moter loopt vast. De monteur van de ANWB verklaarde als je de mogelijkheid hebt om een verkorte riem te laten plaatsen, je de airconditioning pomp kan omzeilen en je deze schade kan voorkomen.

Kunnen jullie dit bevestigen.

Hulpverlener

Geplaatst door Hulpverlener (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LODGY? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroeneke (0), 5 jaar geleden

Dat klopt, de goedkoopste en betrouwbaarste oplossing is een kortere riem laten monteren. Maar ik denk dat het niet zo'n vaart zal lopen omdat de aircopomp onbelast draait.

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Als het een compressor is met een magneetkoppeling , loop je totaal geen gevaar qua kapot lopen , compressor loopt niet mee .
Bij een compressor met een regelstift kan deze wel schade op lopen als deze niet naar nullast is gegaan , maar wat is de klacht precies ?

Hulpverlener (0), 5 jaar geleden

Kaleido, bedankt voor je antwoord. Ik zie dat ik lodgy heb aangevinkt maar het betreft een logan. De auto heeft niet een zuinig baasje gehad. Dus ik ben sapjes gaan controleren. Het bleek dat de auto bijna geen koelvloeistof meer had. Direct is de ANWB gekomen en dit bijgevuld. Hierdoor kwam ook de klacht van de airco naar boven. Hij gaf aan wat ik dat het onverstandig was om door te rijden met een kapotte airco . Hierdoor ben ik een beetje in verwarring geraakt. Ik heb het forum om advies gevraagd en om andere te waarschuwen want ik hoor nog al een dat mensen met een kapotte airco rijden. Ik ga morgen wel even langs de garage. Ik ben toch een beetje huiverig juist omdat hij onbelast draait en geen smering krijgt. Dan kan hij toch vast lopen en loeiheet worden.? Wat ik een beetje vreemd vindt is dat de meningen een beetje verdeeld zijn over mogelijke schade bij doorrijden.

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Het kan geen kwaad , compressor smeert zichzelf .

Hulpverlener (0), 5 jaar geleden

Naar de garage geweest deze monteur toonde aan dat airco polie stil stond. Als je twijfeld zou ik het altijd laten controleren. Wel gaf hij aan airco niet aan te zetten . Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LODGY of stel zelf een nieuwe vraag.