Dacia LOGAN: dagteller blijft op 0 km staan

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: K7J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

hallo autoliefhebbers,

Bij de digitale uitlezing van de kilometer teller blijft de dagteller op 0 km. staan. Deze kun je met een drukknop op 0 instellen. Maar nu blijft deze tijdens het rijden op 0 km. staan. De totale km standteller loopt wel mee op met de gereden aantal kilometers. Er is een keuze om de dagteller of de totale teller zichtbaar te maken op het dashbord
Iemand enige ervaring hiermee waarom dagteller niet meer optelt, en heeft iemand een oplossing voor dit probleem. Dagteller is toch onmisbaar.
Alvast vriendelijke dank

lieshout

Geplaatst door lieshout (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dacia LOGAN? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Uit je vorige topics begrijp ik ,dat je veel van de techniek wil weten.Om die reden zou ik een Haynes boek kopen.Daar staat alles in. En waarom is een dagteller onmisbaar?
Ferry

lieshout (0), 5 jaar geleden

Hallo Ferry,

Dat klopt, maar ik kom van Dacia MPV alleen maar Franse tekstboeken tegen. En mijn frans blijft hangen bij een petit pain. Dus vandaar dat ik regelmatig met een vraag op problemcar tevoorschijn kom. Ik heb zeer goede ervaringen met het afhandelen van problemen bij deze site

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Het kan zijn dat de knop van de dagteller blijft hangen...laat hem eens een paar keer " terugschieten" ..

lieshout (0), 5 jaar geleden

Hallo Hans,

bedankt voor het reageren. Met dat terugschieten heb ik al enkele malen geprobeers zonder positief resultaat. Dit wil dus tot op heden niet lukken. Natuurlijk probeer ik deze methode meerdere keren als ik in deze auto rijd, maar nog steeds zonder resultaat. Zou het dashboard open gemaakt moeten worden??

groet

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Ik weet zo niet hoe dit bij deze auto werkt...of contact via koolstof baantjes of via microswitch...in beide gevallen zou ik het dashbord (instrument cluster) open maken en op onderzoek uit gaan.

lieshout (0), 5 jaar geleden

Hallo Hans,

Dit zou dus aan de achterkant van het dashboard zitten.
Alvast bedankt voor het beantwoorden ,
ik kom hier op een later tijdstip op terug. Ik laat het je weten.
Kan wel een tijdje duren, ben eertst nog met een andere auto bezig. Nogmaals bedankt

groet

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Oke, succes.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Haynes verkoop wel servicemanuals voor de Logan. Wel in het Engels.
Ferry

lieshout (0), 5 jaar geleden

Wegens tijdgebrek nog niet aan toe gekomen om het advies van Hans 4040 op te volgen. Maar zoals vermeld laat ik het weten als het gelukt is. Voor nu is deze case afgesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dacia LOGAN of stel zelf een nieuwe vraag.