Daewoo-Chevrolet Cruze: fluitend geluid afnemen oliestop

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: A14NET, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 103

Beste,

Mijn chevrolet cruze SW LTZ 14 Turbo LUJ heeft ondertussen 120 000 km en ongeveer 3 weken geleden op onderhoud geweest in de vaste garage. Sinds vorige week merkte ik een ander geluid bij lage toeren (beetje gelijk een diesel) en heel af en toe een sterke oliegeur. De auto boven de smeerput geplaats en onder aan het blok en boven de carter aan de zijkant was duidelijk verse olie te zien wat hij had uitgegooid. Oliepijl nagekeken, bleek er te veel olie in te zitten. Deze direct afgelaten ongeveer een halve liter zat er te veel in. Het buisje van de carterontluchting zat ook redelijk vol met olieresten, deze had ik ook zuiver gemaakt.

Het was iets beter met het geluid, maar zag 2 dagen erna nog nieuwe olie aan het blok hangen.

Wanneer de oliedop wordt afgenomen blaast hij redelijk en hoor je een fluittoon. Dit kan je zien in een filmpje
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=FQnSXWEc...[/yt].
Omdat ik direct dacht aan druk op de carter heb ik een compressietest uitgevoerd en de waardes waren tussen de 16 en 17,... bar, wat volgens mij nog goede waardes zijn.
Heeft dit nog met de PCV klep te maken ? Wie kan me helpen ?

Bij het uitschakelen van de warme motor en het contact nog in stand 1 staat (motor uit) merkte ik ook dat de actuator (overbrugklep voor te grote druk) van de turbo een ratelend geluid blijft maken tot ik het contact helemaal uit zet.
Dit heb ik ook nooit eerder opgemerkt.
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=_ky6OWxe...[/yt].

Met vriendelijke groeten,

caub_mc

Geplaatst door caub_mc (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Cruze? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Cruze of stel zelf een nieuwe vraag.