Daewoo-Chevrolet Matiz: Rubber schokbreker achter

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 800

Beste forumleden,

Ik heb een Chevrolet Matiz 0.8Pure uit 2008 waarbij een bonk-achtig geluid te horen is wanneer er wordt versneld/vertraagd, vanuit de achterkant. Ik heb even onder de auto gekeken en nu zag ik dat er veel speling op de achterdemper zit (kan hem heen en weer bewegen aan de bovenkant van de demper (waar hij vast zit aan de auto). Klopt het dat hier normaal gesproken GEEN speling hoort te zitten? (doordat bijvoorbeeld het rubber versleten is)
Mijn vraag aan jullie is, wanneer ik dit rubber vervang, zal de speling dan weg zijn (als dat er niet hoort) (en dan waarschijnlijk het bonkende geluid niet meer te horen zijn?)

Alvast bedankt!
Groeten

peugeot206gek

Geplaatst door peugeot206gek (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Bovenste schokbreker bevestiging hoort zeker geen speling te hebben , als er verder niets defect is dan alleen de ophanging , zou met het vervangen van de defecte delen het gebonk weg moeten zijn.

peugeot206gek (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, dan ga ik daar mee aan de slag. Nu moet ik alleen nog kijken of ik alleen het rubber kan vervangen. Of moet dan de gehele schokbreker vervangen worden? Kan ik dat rubber zo uitnemen en weer opnieuw erin doen of zitten deze erin geperst?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.