Daewoo-Chevrolet NUBIRA: Waterafvoer airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F16D3, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste,

Waar kan ik de waterafvoer van de airco vinden? M'n airco bevriest bij gebruik en ik denk dat de condensafvoer verstopt zit. Het pollenfilter is al gevonden en verwijderd. Dashboard kastje idem.

Alvast bedankt.

Mvg

Xander Troost

XanderT

Geplaatst door XanderT (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Moet je onder de auto zijn Xander, vaak is het een klein slangetje dat net zichtbaar is ter hoogte van de middenconsole.
Bevriezing van de airco heeft naar mijn mening echter niets te maken met deze verstopping. Vaak is dat een kwestie van een regelventiel dat blijft hangen of sensor die defect is.

Maar ik zou hem eerst eens opnieuw laten vullen want als je te weinig koudemiddel in je systeem hebt kan je verdamper ook bevriezen.

XanderT (0), 6 jaar geleden

Thx,

Heb net een nieuwe pomp, condensor en slang moeten plaatsen. Alles was kapot.

De druk zal dus wel goed zijn. Waar kan ik dat regelventiel en sensor vinden?

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

De afvoer heeft inderdaad niets met het bevriezen te maken .
De druk zal wel goed zijn is een aanname , ik zeg meten/controleren is zekerheid.
Waarom was de pomp defect ?
De pomp gaat ook stuk als je expansieventiel/orivice niet goed werkt , deze vind je op de plek waar de beide koelleidingen door je schutbord gaan de auto in.
De sensor zit in je verdamperblok of op de zuigleiding in het kachelhuis.

acbrasse (0), 5 jaar geleden

Auto inmiddels verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.