Daewoo-Chevrolet TACUMA: Geen verlichting dashboard en achterlichten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A16DMS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Heb het volgende probleem. Bij mij werkt de achterverlichting, dashboard (meters) verlichting en de vaste + niet meer. Heb de zekeringen visueel bekeken maar niets gezien. Weet eigenlijk ook niet, welke zekering(en) dit alles bediend. Dit is wel handig om te meten of er wel 12V aankomt. Verder heb ik de battery saver module vervangen door een van een donor auto (was ie goed???), alsmede de lichtschakelaar. Niets heeft geholpen. De module heb ik open gehad en kon wat pinnetjes (connecties) ontcijferen, maar dat zijn er maar 2 van de 8. Nu wil ik het zaakje doorverbinden, maar heb geen schema en weet dus ook niet welke. Misschien is het een bekend probleem?
Ik met de handen in het haar, omdat ik het ff niet meer weet.....

biomus

Geplaatst door biomus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 6 jaar geleden

je hebt ze visueel bekeken maar niet doorgemeten? doe dat eerst maar eens heb je wel stadslicht?

biomus (0), 6 jaar geleden

Dag Jan5047,

Neen, ik heb geen stadslicht. Alleen dim-/groot licht, rem, richtingaanwijzers en interieur verlichting (dak). Enig idee welke zekering?

biomus (0), 6 jaar geleden

JdeP,

Dankje! Dit is wat ik zoek voor die ouwe klapperkist.
Succes heb ik wel nodig.
De helft heb ik nu, en nu nog de andere helft (de fout vinden en herstellen!)
Zal nog laten weten, of ik de fout heb gevonden en wat ik heb gedaan.

Tips blijven altiid welkom!

biomus (0), 6 jaar geleden

Probleem gevonden! Toch de "battery saver module 96456875". Heb de module bekeken en vermoed dat het IC defect is.
Heb het spul eenvoudig kunnen doorverbinden door op de stekker pin2 en pin3 door te verbinden. Dat zijn de 2 naast de sleuf. Ga het IC nog bestellen en hoop dan, dat het niet geprogrammeerd moet worden. Wordt vervolgd.....

biomus (0), 6 jaar geleden

Update: Het IC (een 8 bit microcontroller met EEPROM en RAM) in de module is, of gewist of defect. Aangezien ik het programma niet heb, om het ding te laten doen wat ie moet doen, kan ik er niets. Helaas pindakaas. Zou een goedkope oplossing zijn geweest. Het ding kost slechts 1,22. Nu maar op zoek naar een werkende donor module!

biomus (0), 5 jaar geleden

Update 2: Nu toch echt opgelost! De module is toch niet defect. De fout lag in de interieur fusebox. Ik ben hierachter gekomen, door het schema en een helder moment! Nadat de achterverlichting het niet meer deed, was er ook geen vaste+ meer bij de radio en de airco-/ventilator bediening (FATC). Voordien was die er wel. Op de sloop vele modules getest en leken allemaal defect. Toen bij de 10e deze ook de defect leek, wilde ik dat niet meer geloven. Ik ben toen weer gaan kijken in het schema, maar nu in de sectie "3. WIRING DIAGRAM FOR POWER SUPPLIES" daar kun je mooi zien, dat FATC, Audio en de battery saver op 1 aftakking. Bij de interieur fusebox zit een connector van de hoofdzekering, en die had een slecht contact (Flink gecorrodeerd), waardoor er geen spanning meer op die tak kwam. Vandaar dat ook alle zekering nog heel waren! Waarom deze alleen zo gecorrodeerd was, is mij nu nog een raadsel. Ga dat in de toekomst nog bekijken. In ieder geval werkt het elektra weer naar behoren!

JdeP, bedankt voor je link naar de schema's. Zonder dit, had ik het nooit gevonden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.