Daewoo-Chevrolet Nubira: schokbrekers

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 90

Goedemorgen,

Ik heb kort geleden een Chevrolet Nubira 1.8 uit 2005 aangeschaft (2e hands) .. En nu schijn er iets te zijn met de schokbrekers, en mist er ergens een onderdeel. Als ik de auto aan de voorkant op de krik heb, kan ik het wiel een stukje omhoog drukken, en zie dat de schokbreker mee omhoog gaat. Tijdens het rijden is duidelijk te horen (vooral over drempels en slechte wegen). Dan heb ik een hoop herrie aan de voorkant.

Aan de bovenkant zit zoiets als wat eruit ziet als een soort van schoteltje, en tussen dat schoteltje en de carrosserie zit een beetje speling van 1 tot anderhalve cm (geschat), als de auto van de krik af is.

Dus ik zou er vanuit kunnen gaan dat er een onderdeeltje mist.

Mijn vraag hier is eigenlijk of iemand verstand heeft en misschien zelfs in bezit is van een Nubira. En die mij kan vertellen , of laten zien op een afbeelding hoe de schokbrekers onder de auto zitten?

En als er al een rubber of veerpootlager o.i.d. mist, zit die dan onder dat "schoteltje" , of hoort daar niks onder te zitten, en moet ik kijken onder de auto of daar iets mist? Een vriend van me is bezig met de auto, en schokbrekers staan nog op de agenda.. Maar het zou mooi zijn als ik alvast dat onderdeel kan regelen, alvorens hij er mee bezig gaat..

Hopende hierbij voldoende info te hebben gegeven.. Bij vragen hoor ik het wel :-)


Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Moos

moos43

Geplaatst door moos43 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (60), 6 jaar geleden

Kijk ook eens naar de draagarmen. Nubira,s hebben daar nog al last van.Vervangen na 30-40 duizend is geen uitzondering
Ferry

Autoreparatiehobby (0), 5 jaar geleden

Je toplager zijn niet goed meer. Ik heb namelijk het zelfde. Als je het stuur naar links en rechts beweegt hoor je dan ook een krakend rubber geluid als dat zo is dan hoor je je toplager van de schokbreker. De schokbreker en toplager van mij bewegen behoorlijk die ga ik binnen kort vervangen en daarmee is het probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.