Daewoo-Chevrolet Nubira: schokkende auto bij optrekken en laag toerental

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Auto schokt bij optrekken en laag toerental. Eenmaal op snelheid rijdt hij zonder problemen en is schokken voorbij. Ik heb, op advies van garage, een flesje (ben naam goedje kwijt maar zat in zwart flesje met lange hals) in een volle tank benzine gegooid. Probleem is daarmee niet verholpen. Kreeg van autowinkel de tip mee om de bougies te vervangen. Kan dat? Heb geen verstand van motoren....

acbrasse

Geplaatst door acbrasse (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ferdinand (0), 5 jaar geleden

Ik denk eerder ,dat de koppeling versleten is.
ferry

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Onderhoud heeft elke auto 1x per jaar nodig .
Dat de auto schokt bij optrekken , zou veroorzaakt kunnen worden door verglazing/harde plekken op de drukgroep/koppelingsplaat , de koppeling eens flink laten slippen geeft soms verbetering , als dit zo is weet je waar het vandaan komt.

biomus (0), 5 jaar geleden

Zoals ik het lees is het hetvolgende.: je motor loopt beroerd (sputtert, trekt niet goed door) bij aangegeven toerentallen. Wat gebeurt er als je het gaspedaal wat minder intrapt, pakt ie dan wel weer? Maak dan het gasklephuis (die waar de gaskabel aanzit) eens schoon. Waarschijnlijk is het probleem dan verminderd/verholpen. Het schoonmaken doe je met remmenreiniger.

acbrasse (0), 5 jaar geleden

Opgelost, probleem zat in de bougies

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.