Daewoo-Chevrolet TACUMA: auto start maar slaat niet aan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

De auto wil niet meer aanslaan, maakt wel startbeweging. De auto had 2 weken stilgestaan. Toen ik wegreed in Amsterdam brandde het ABS lampje. Om die reden reed ik naar mijn garage in Beilen (Jordy Doornbos)om daarvoor een afspraak te maken. Toen ik weg wilde rijden deed de auto niets meer. Ze hebben ter plekke al van alles geprobeerd, extra benzine toegevoegd, aangezien de lpg-auto op benzine start, ook gecontroleerd of de aanvoer gebeurde, aan proberen te slepen, computer geraadpleegd voor foutcodes etc.) maar alles zonder succes.
Help!

jannyroelina kisteman-1

Geplaatst door jannyroelina kisteman-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

biomus (0), 5 jaar geleden

Wat hebben ze geprobeerd? Heeft ie vonk en op het juiste tijdstip?? Komt er benzine/LPG? Om te beginnen is dat wel makkelijk om te weten, zodat er verder gedacht kan worden! ABS Heeft hier niets mee te maken. Ik heb er zelf 1 uit 2004 (model 2005) en zo ver ik me kan herinneren, is hier alleen een aparte module voor. Ik zal je de link van de TIS doen, die heeft mij al meerdere keren geholpen om iets op te lossen! http://www.autocats.ws/manual/chevrolet/.... Die van 2006 is dezelfde!

Mithrasil (0), 5 jaar geleden

Is het probleem bij jou opgelost? Bij mij is nu hetzelfde aan de gang. In frankrijk begon hij te stotteren vervolgens geen vermogen en de ABS en motormanagement lampje. Hij is retour in Nederland gebracht en start gewoon me tinparkeren maar daarna wil hi jniet meer. Inmiddels bobine, bougies en bougiekabels vervangen maar niets. Foutcodes zijn weg (was ook een ander probleem daar in Frankrijk, maar nu wil hij totaal niet meer starten). Heel af en toe met, wat heen en weer op de centrale deurvergrendeling (open dicht open dicht open dicht), wil hij een hele enkele keer starten maar slaat dan weer af en verder eigenlijk helemaal niets. Motor draait wel rond maar start niet. Ik rijd overigens gewoon op benzine.

biomus (0), 5 jaar geleden

@Mithrasil,
Is dit geen startonderbreking probleem? Je zegt dat het met open/dicht soms wel gaat. Zelf heb ik me in dat circuit nog niet verdiept, maar aan het antwoord dat je geeft zit ik daar aan te denken. Vervang die module eens (op de sloop halen en kijk of het daarmee verholpen is. Bekijk de bedrading e.d. Alles is te vinden in TIS, welke ik de link heb gegeven in mijn bovestaand verhaal.
Succes!

Mithrasil (0), 5 jaar geleden

@biomus, ikzelf heb 2 hele grote linkerhanden maar zal mijn collega dit eens vragen. Ik moet mijn verhaal herzien. Heb me net het schompus open en dicht geklikt maar starten ho maar. Maar zal even laten kijken. De link die je erbij hebt gedaan die kan ik helaas niet openen krijg een foutmelding.

Mithrasil (0), 5 jaar geleden

Top thnx

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.