Daewoo-Chevrolet Matiz: olie verbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0,8

Ik heb na koelvloeistof-lekkage de koppakking laten vervangen, maar nu gebruikt de matiz veel olie en er komt blauwe rook uit de uitlaat! Wat is er mis gegaan?

TUF

Geplaatst door TUF (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tinus11474 (0), 16 jaar geleden

het kan natuurlijk zo zijn dat er nog resten olie op de zuigers zitten die eerst weg moet branden ,
maar ik neem aan dat de koppakking door een professionele garage vervangen is .
dan moet de kop dus ook afgevlakt zijn en evt. afgeperst , is dit niet gebeurt dan is de kans groot dat
de cilinderkop krom is , zeker nadat de motor oververhit is geweest.

gr. Tinus

will33 (0), 16 jaar geleden

is de motor warmgelopen ? zo ja dan vrees ik het ergste. ik ben ook met een Matiz bezig en die zuipt ook olie, ik was zoekende naar een goede gebruikte motor. Maar heb nu een nieuwe gekocht welke ik dit weekend om ga bouwen.

will

Sepp (0), 16 jaar geleden

Vraag na of ze de kleprubbers oook vervangen hebben, er kunnen er een aantal niet goed gemonteerd zijn ( of niet de juiste ), als de motor er warm is geweest of als er olie en koelvloeistof in de cilinders is gelopen tijdens het rijden met de lekke koppaking dan is het mogelijk dat de zuigerveren vast zijn gaan zitten waardoor de olie niet meer goed van de cilinderwand wordt afgeschraapt met als gevolg olie verbruik.

will33 (0), 16 jaar geleden

De motor is intussen vervangen, het olieverbruik was echt hoog en bleef hoog. Het was zo erg dat hij af en toe niet meer te starten was, vermoedelijk door vetgeslagen bougie. ik heb een nieuwe motor geplaatst. Tonnie van Deijne in volkel heeft ze op voorraad staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.