Daf 0: Lekkage as naar brandstofpomp

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Diesel, Motorcode: Daf 615

In onze boot ligt een daf 615 bj 1983 waarvan de aandrijfas naar de brandstof pomp flink lekt. kun je deze kering vernieuwen door de aandrijfas van de brandstofpomp te verwijderen en de kering er uit te pulken?En blijft de brandstofpomp dan nog op tijd staan zodat bij plaatsing van de aandrijas de daf weer gewoon loopt?Bij voorbaat dank voor jullie hulp!

Quovadis

Geplaatst door Quovadis (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daf 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, dat moet wel lukken, wel even zelf merktekens op de aandrijfas en flenzen maken zodat je deze weer hetzelfde terug zet.

Quovadis (0), 17 jaar geleden

helaas kan de kering er vanaf de buitenkant niet uit krijgen moet vanaf de binnenkant heeft iemand een schema zodat ik kan zien wat ik allemaal tegenkom als ik de voorkant met krukaspoelie er af trek en het voorhuis demonteer?
bij voorbaat dank!

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Bel eens met Terlouw in Mijnsheerenland(even zoeken met google)

will02 (0), 17 jaar geleden

Vraag het eens bij een DAF dealer. Deze kunnen je alles over deze motor vertellen. Is dezelfde motor die in de trucks liggen

@tim (0), 17 jaar geleden

Je hebt twee types een dan kun je het huis met as etc zo naar achter weghalen.
Zet wel de motor goed optijd dwz op begin inspuiting 1ste cilinder.Op het klepdeksel staat hoeveel graden voorBDP.Als de motor op tijd staat dan de brandstof pomp koppeling los maken als het goed is staat de kerf op het vliegwiel van de pomp gelijk met een pijl op een vast punt.Let daarop als de streep gelijk staat staat je pomp goed.Kijk ook op het vliegwiel hoeveel graden.In het ergste geval moet de distrubutie deksel los en het tandwiel van de pomp aandrijving los maken de rest is hetzelfde.De motor goed op tijd zetten en zeker weten dat hij goed staat is het halve werk.Ga niet iets zelf merken want wie zegt dat het tandwiel gelijk op dezelfde plaats terug komt.Als je de orginele merktekens gebruikt dan hoeft het tandwiel nl.niet hetzelfde terug te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daf 0 of stel zelf een nieuwe vraag.