Daihatsu CUORE: foutcode P0135 opheldering gevraagd

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.0 12v dvvt ej-ve, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 43

Hallo ik heb mijn cuore uigelezen en er komt als storing naar voren P0135 O2 Sensor Heater circuit. Weet iemand welke sensor dit is en wat hij doet. Ook natuurlijk waar zit deze sensor precies voordat ik alles uit elkaar sloop. Alvast bedankt

theunheebink

Geplaatst door theunheebink (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Gezien de vragen zou ik de reparatie aan een professional overlaten.
De O2 sensor (of Oxygen sensor) noemen we in Nederland een lambda sensor.
Even zoeken met google levert je wel een antwoord op je vragen

theunheebink (0), 7 jaar geleden

Heb inmiddels op internet gezocht en hier komt idd. uit dat het de lambda sonde zou moeten zijn. Deze heb ik vervangen die onder zit tenminste de andere bovenin het uitlaatspruitstuk heb ik doorgemeten en deze is nog goed. Dus nu ben ik weer bij af, kan het ook de kat. zijn misschien en hoe kan ik hier achter komen?

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Met onderste bedoel je de lambdasonde NA de kat?
Dan heb je de verkeerde lambda sonde vervangen.

theunheebink (0), 5 jaar geleden

Het probleem zat hem in het heater circuit (voorverwarmspiraaltje in de lambdasonde) deze warmt de sonde op bij koude start zodat deze sneller werkt. Dus het duurt nu gewoon wat langer totdat de sonde op temp. is (net zoals vroeger bij de oude typen sondes) maar hij werkt wel. Toen ik de sonde had vervangen (in de uitlaatbocht) was het probleem nog niet weg. Maar dit was mijn eigen fout want er zitten 2 lambda sondes in deze auto eentje ook voor de katalysator (die had ik niet gezien) en een erna. Ik had dus de verkeerde vervangen bleek. Nu werkt alles weer OK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.