Daihatsu SIRION 2006: bougies NGK IRIDIUM

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1KR, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 51

Hallo,

In mijn Daihatsu Sirion2 van 2006 zijn de bougies op de foto bij een kilometerstand van ca. 15.000 km vervangen. Omdat ik weinig kilometers maak en elk jaar een onderhoudsbeurt uit laat voeren meende de merkdealer dat de bougies eruit moesten. Ik heb ze mee genomen omdat ik het erg biezondere bougies vond. Mijn vraag is nu: Was het nodig om deze bougies te vervangen?
Volgens de website van NGK zouden deze bougies minstens de dubbele periode van een 'gewone' bougie mee gaan omdat ze behandeld zijn met platina.
Naar mijn idee vervangt de merkdealer onderdelen hoewel dat niet nodig blijkt. Of zie ik dat verkeerd?
Alvast dank voor uw reactie(s).

Boern-Bennie

Geplaatst door Boern-Bennie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 7 jaar geleden

15 dkm was zeker niet nodig tenzij het vermoeden er is dat er wat mis is naturlijk.
Gemiddeld genomen gaan ze ruim 60 000 km + mee, afhankelijk van de auto en lpg of benzine.
Er valt ook niks aan af te stellen en de slijtage is minimaal.
Het porselein word uiteraard wel ouder dus er kunnen haarscheurtjes ontstaan..

kaleido 1 (965) PRO, 7 jaar geleden

De electrode afstand lijkt wat groot , verder niks mis mee , als ik ze van een plaatje moet beoordelen.

Boern-Bennie (0), 7 jaar geleden

Na overleg met de chefmonteur van een Toyota-dealer die ik vandaag heb gesproken worden ze bij een volgende onderhoudsbeurt bij diezelfde Toyota-dealer opnieuw geplaatst. Bougies zouden in prima staat zijn en bij elke onderhoudsbeurt worden ze gecontroleerd maar vervanging zou inderdaad pas na minimaal 60.000km dienen te geschieden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.