Daihatsu CHARADE E2: Aantal problemen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: HC, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 62

Hallo allemaal,

Ik heb een Daihatsu Charade 1.3i automaat uit 1993.

Sinds een aantal weken rijdt de auto niet zo goed meer. Hij schakelt pas over in hoge toeren, en soms heb ik het idee dat hij helemaal niet overschakelt. Voorbeeld: ik moest stoppen voor een 80 km weg nadat ik de weg op kon rijden geef ik veel gas om op snelheid te komen. Auto hadden 4000 toeren en schakelde niet over, pas toen ik het gas losliet. (Auto was warm).

Ook "bokt" de auto als hij overschakelt. Thuis de versnellingsbak olie gecontroleerd en er zat te weinig in. Naar de garage gereden en olie Is met 3 kwart liter bijgevuld. Auto reed weer redelijk. Paar dagen later ging ik naar mijn vader en hij bekeek het oliepeil en constateerde dat er teveel inzat (4cm boven max). Olie is op goede manier gecontroleerd.

Nu ging ik naar huis vanuit m'n werk en reed de auto vreemd. Wederom laat schakelen en maakt hij een zingend geluid rechtsvoor. Ook met het remmen piept hij als een malle (dit deed hij eerst ook maar nie't zo extreem). Tevens maalt de auto een bonkend geluid in bochten. Dit is waarschijnlijk de homokineet.

Mijn vragen zijn:

Wat gebeurt er als er teveel olie in de bak zit? En er dus een te hoog oliedruk ontstaat? Is dit gevaarlijk?

Is het verstandig er nog mee te rijden?

Wat zijn de oorzaken?

Alvast bedankt.

Paasbunny

Geplaatst door Paasbunny (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.