Daihatsu Sirion: Tweedehands elektrische stuurbekrachtigingspomp?n

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M03(?), Motorinhoud (cc): 13

Op dit forum heb ik al gelezen over het vaker voorkomende probleem met de elektrische stuurbekrachtigingspomp bij de Sirion 2.

Bij mij brandde het stuurbekrachtigingslampje op het dashbord en ik kreeg de auto niet uitgeparkeerd.

De schrikbarend hoge kosten voor vervanging (rond 1600 euro) doen mij twijfelen of dit het autootje nog waard is.

Is een het laten vervangen door een tweedehands stuurbekrachtigingspomp een optie om dit euvel te lossen? Aangezien meer mensen dit probleem hadden lijkt het mij een zwakker onderdeel van deze auto.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een tweedehands onderdeel? Ik neem aan dat er ook een elektronische unit bij hoort, klopt die aanname? Kan ik ook alleen die laten vervangen?

Zijn er ook andere, budgetvriendelijke oplossingen?

Taylor

Geplaatst door Taylor (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Martijnth (0), 5 jaar geleden

Hoi, ik heb ditzelfde probleem zelf kunnen oplossen door het opgehoopte stof uit de motor te halen. Zie ook https://www.problemcar.nl/nl/particulier...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.