Daihatsu CHARADE TS K9: Remmen

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CB, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 38

Vorig jaar achter remschoenen vervangen, had al een probleem bij de APK maar kon er nog mee door. Nu verschil achter meer dan 45% remkracht. De auto is wel 28 jr oud maar heeft nog geen 48000KM gelopen. Ik kwam er wel achter dat de rem olie nog nooit vervangen is. Zou het zo zijn dat de remkrachtverdeler vervuild is door het nooit vervangen van die olie? Zou het vervangen van die olie het probleem oplossen?

bartele43

Geplaatst door bartele43 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 5 jaar geleden

nou het kan eerder in een remcilinder zitten dus ik zou eerst de remmen open maken en zien of er geen cilinder vast zit.
dat de rem vloeistof nog nooit vervangen is doet er ook geen goed aan daar door kan het probleem wel zijn onstaan dus deze zou ik daarna gelijk verversen.

groetjes jan.

Highway (120) PRO, 5 jaar geleden

Indien mogelijk trommels van links naar rechts wisselen en voering en trommel opschuren.

Probeer ook onder het rijden op een rustig stuk weg de handrem er op te trekken. Knop van handrem indrukken en omhoog trekken dat je voelt dat de auto afremt en dan weer los. Herhaal dit een paar keer.

kaleido 1 (1610) PRO, 5 jaar geleden

Zou me niet blind staren op de kant die te weinig remt , controleer ook de kant die te hard remt , mocht er achter de stofhoesjes van de cilinders olie zitten , beide vervangen . voor de rest zie voorgaande.

bartele43 (0), 5 jaar geleden

Oplossing in dit geval was de remolie vervangen en remverdeler nagekeken op vervuiling (niet) getest op remmen bank en het verschil van links en rechts achter was nog 6% dus blijkt dat remolie op tijd vervangen die problemen kunnen voorkomen

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

Remvloeistof (remolie is een verkeerde benaming) moet elke 2 jaar vervangen worden.

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.